Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Pénzt szeretnék lekötni,...

Pénzt szeretnék lekötni, valaki ért hozzá?

Figyelt kérdés

Eddig fokozatosan gyűjtögettem (ajándékok, szülinap, karácsony, nyári munkák stb) és 150.000 ft-ot le szeretnék kötni, minimum fél évre, de jobb lenne az 1 év.

Egyetemre/fősulira akarok majd menni Pestre (vidéki vagyok) és szeretném ha addig kamatozna (1 évre szeretném inkább lekötni) OTP junior számlám van.

Mi lenne számomra a legkedvezőbb? Ha hogyan kötném le a pénzem, és melyik csomagba? Nem értek ehhez, valaki el tudnék magyarázni, hogyan tudok lekötni?

Bemegyek a bankba és beviszem magammal a pénzt, és mondom hogy X összeget le akarok kötni Y időre? A cél az lenne, hogy minél többet kamatozzon ez a 150ezer.

18/lány

2012. febr. 7. 18:29
 1/3 A kérdező kommentje:
ui.: nálam van a 150.000 kp-ben meg itthon sem akarom nagyon tartani ezt a pénzt. Most kaptam egy nagyobb összeget keresztszüleimtől illetve nagyimtól is, így jött össze.
2012. febr. 7. 18:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát sajnos befektetés szempontjából ez nem egy jelentős összeg. Szerintem a legjobb megoldás ha berakod sima lekötött betétbe, ezzel most olyan 7-8%-os éves kamattal számolhatsz. Van kamatadó is, tehát ekkora összeg után kb. 10000 ft-ot kapsz egy év után. Egyébként igen, bemész a bankba és befizeted a számládra a pénzt. A lekötést is megcsinálják neked. Ha nincs netbankod akkor érdemes azt is igényelni, azon keresztül egy csomó mindent intézhetsz neten keresztül (pl. lekötéseket is).

A másik lehetőség, hogy most befekteted a jövődbe, (pl. beíratkozol nyelvsuliba/eljársz magántanárhoz és megtanulsz egy nyelvet), ez hosszú távon kifizetődőbb lehet, mondjuk ha a pesti életedre akarsz tartalékolni, akkor ez nyilván nem játszik.

2012. febr. 7. 19:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Én 3 éve tettem be 150.000-et lekötés céljából! Nekem másfél évre volt lekötve és 9.500 Ft-ot kamatozott ennyi idő után az OTP-nél! :) Most telik le a második lekötésem és már jóval nagyobb összeget fogok betenni idén (600.000 Ft)! Nem akarom elkölteni, mert ebből a pénzből egy új/újabb autót (pár éves) szeretnék venni első autónak! Nem járok bulizni, amikor tudok dolgozom, főleg nyáron, nem dohányzom, így sok megmarad! :)

F/21

2012. febr. 7. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!