Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha megszűnt a minkahelyem,...

Ha megszűnt a minkahelyem, akkor azt jeleznem kell a banknál, ahol kölcsönt vettem fel?

Figyelt kérdés

Tavaly októberben vettem fel kölcsönt és minden papíron,ami a hitelfelvételhez kellett az akkori munkaadóm neve szerepel,valamint mivel ebbe a bankba érkezett havonta a fizetésem,ők automatikusan levonták a törlesztőrészletet.Most,hogy megszűnt a munkaviszonyom és ugye ebből kifolyólag nem kapok tovább fizetést sem,megoldhatom-e úgy,hogy egyszerűen havonta befizetem az összeget a bankba,vagy köteles vagyok jelezni nekik,hogy munkanélküli lettem?

Igazából arról van szó,hogy becsődölt az üzem,ahol dolgoztam és mindenkit elbocsájtottak,de ha minden igaz,akkor új tulajdonossal 2-3 hónapon belül újraindul a cég és a régi munkásokat visszaveszik.Tehát konkrétan max 3 hónapig leszek munkanélküli,addig viszont meg tudom oldani,hogy rendszeresen befizessem a törlesztőt.Ilyen esetben van-e jelentősége,hogy jelenleg munkanélküli vagyok és kell-e ezt jelezni a banknál?

2012. febr. 7. 10:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen,jelezned kell.Írnod kell egy levelet a banknak ahol megírod,hogy jelenleg munkanélküli lettél,és hogy ezentúl más visszafizetési módot szeretnél a kölcsön visszafizetésére.Én ezzel a levéllel személyesen mennék be a bankba,és ott el is mondják,hogy ilyen esetben milyen lehetőségeid vannak.
2012. febr. 7. 10:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed, hogy be tudod fizetni, akkor nem feltétlen kell szólni nekik. Kérheted a csekkes fizetést (de ilyenkor általában felszámítanak adminisztrációs díjat), illetve te is bemehetsz a bankba minden hónapban és tehetsz pénzt a számládra, hogy legyen rajta elég a törlesztőrészlet levonásakor.
2012. febr. 7. 10:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen,én is úgy gondoltam,hogy havonta befizetném a számlámra azt az összeget,amit eddig automatikusan levontak a fizetésemből.Ebben a hónapban még kapok fizetést,tehát most még biztos nem lesz gond ebből.Azt hiszem az lesz a legjobb,ha bemegyek a bankba és megkérdezem,hogy ilyen esetben mi a teendő,bár szerintem nekik az a lényeg,hogy minden hónapban bent legyen a törlesztőrészlet.Csak azt nem tudom,hogy a papírokkal lehet-e valami probléma,mert azokon a régi munkahelyem neve szerepel.
2012. febr. 7. 10:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Vedd elő a hitelszerződést, hogy ott mi szerepel. Általában kikötik, hogy mindenről tájékoztatnod kell a bankot. Ha a náluk vezetett számlára megy a pénz, akkor lehet, hogy ők is észreveszik a hiányát.
2012. febr. 7. 16:15
 5/5 anonim ***** válasza:
hiteltanácsadó vagyok. lakossági hitelnél nem kell jelezni a banknak, ha megváltozott a munkaviszonyod!!!
2012. febr. 8. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!