Csőd után a Malév azt mondja, a bankunktól kérjünk kártérítést. Mégis miért fizetne a bank?
12 db Malév jegyet vettünk egész évre, kb. 600 e ft értékben, különböző bankoknál lévő bankkártyával fizettünk. (külföldi is!). Ha én bemegyek a külföldi bankomhoz, és kérem, hogy térítse vissza a malév repjegyem árát, szerintem körberöhögnek.
Miért állít a malév ilyen nyilvánvalóan badarságot, hogy majd a bank kártérít???
Mit tudunk tenni? Az összeg egy részének is örülnénk...
(Arról nem is szólva, hogy az utazások csak nagyon kedvezőtlen időpontokkal vagy négyszeres áron valósulhatnak meg...)
itt leírja mit tudtok tenni,kihez kell fordulni
Beszéltem a külföldi és magyar (OTP) bankkal is, amelyek kártyáját használtam a jegyvételkor, az igényt felvették.
Azonban nem látnak semmilyen garanciát arra,hogy az összeg egy részét is visszakapom, az ügyintézés idejét sem tudták megmondani (hónapok is lehetnek).
A kérdésem arra vonatkozott inkább, hogy tömeges visszaigénylés esetén, amikor a malév számláján nincs egy fillér sem, a malév bankja miért fizetne a malév helyett? Bár a SkyEurope csődjénél fizetett a bank (kártyatársaság?) a SkyEurope helyett is.
Ez talán adhat reményt:
De a Swiss Air bedőlésekor, nem kaptak a károsultak semmit. Meglátjuk.
A Korm. rendelete értelmében,a kártalanítás azon utasok számára biztosítható, akik
érvényes menetjegyüket a MALÉV Zrt.menetrend szerinti járatainak leállását
megelõzõen vásárolták meg.
Akiknek beszüntetés napján érvényes MALÉV menetrend szerinti járatokra szóló
menetjeggyel rendelkezik, illetve a MALÉV Zrt. menetrend szerinti járatának leállása
napján vagy azt megelõzõen a célállomásra már elutaztak.
Amennyiben a fentiekben leírtakba te bele tartozol neked is jár a kártérítés.
Ebben az esetben nincs értelme várnod, minél hamarabb fordulj olyan hozzáértő
személyekhez, akik segíteni tudnak megírni a kártérítési beadványodat.
Természetesen véleményem szerint, első lépésben a MALÉV felé kell igényt beadni.
Persze ezt mimnél előbb, mert minden igényt beérkezés szerint vizsgálnak!
Jó tudni, hogy kártérítés nem jár automatikusan, azt a megfelelő dokumentumok
igazolásával kérni, illetve bizonyítani kell!
Ajánlom ezt az oldalt, próbáld meg szerintem tudnak segíteni.
Sok sikert !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!