A kérdésem örklésröl van e szó vagy ez már az én hitelem? Kérek szépen értelmes válaszokat, aki kiismeri ezzel magát és nem az interneten akar tanácsokat osztogatni, aki nem ért hozzá kérem hanyagolja a kérdésem.
A kérdésem a következö lenne:
Kiskorú voltam még amikor a szüleim (törvényes képviselöim)
".....ügyszámú adásvételi szerzödésben tett joginyilatkozatát - mely szerint nevezett kiskorú............. lakcím jelü ingatlan 1/1 tulajdonjogát úgy szerzi meg,hogy az adásvétellelegyidejüleg kerül sor holtigtartó haszonélvezeti jog alapítására ...... szülök javára..................................................a szülök írásban nyilatkoztak, hogy az ingatlant teljes egészében kölcsönböl szeretnék megvásárolni."
"Megállapítom, hogy az ingatlan ajándékozással történöszerzése azáltal, hogy azon egyidejüleg haszonélvezetet alapítanaknem szorulna a gyámhatóság jóváhagyására, azonbana kiskorúvétellel szerezte meg az ingatlan tulajdonjogát,ezértaz gyámhatósági jóváhagyást igényel."
Tehát a szüleim nem akarnak velem ügyvédhez fordulni azzal a kérésemmel,hogy én nem szeretném továbbá a nevem ezt a lakást,akkor sem akartam,de alá kellet írnom a szüleim akaratából.
Amikor a szüleim meghalnak,engem érint-e az öröklés,vagy ez már a nevemen van, akkor a hitel is az enyém lenne? Mert azt nem én vettem fel hanem a nagyon kedves szüleim.De azén nevemre vették a lakást,mert én voltam "elsölakás" kedvezményezett. Enyém-e a hitelfizetése ha a szüleim meghalnak?
szia, írtál nekem privát üzenetet. Megnéztem a kérdésed, viszont ezt hiteltanácsadóként nem tudom. Hiteltanácsadóként még nem intéztem gyámhivatalos, kiskorús ügyletet. Bankos koromban írtam ilyen szerződést, de az már iszonyat rég volt, nem emlékszem...
én a banknak írnék egy levelet, mint az időközben felnőtt tulajdonos és ők hivatalból 30 napon belül küldenek választ.
Esetleg az önkormányzat ingyenes jogsegélyén is érdeklődhetsz, hogy abban az esetben, ha a kirendelt gyámod belevont egy ilyen ügyletbe, hogyan tudsz szabadulni. Egész biztos, hogy van erre mód.
Ez a banknak is kockázatos ügylet és nem szeretik, sejtésem szerint pont az ilyen helyzetek miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!