Mit gondoltok a mai helyzetekről, hogy ha kilépnék az UNIO-ból?
Nem kapnánk támogatást,és sok beruházás bedőlne.
A határokon csak útlevéllel mehetnél át,a vámnál megnéznék hogy,mit viszel.
Megszűnnének a vámkedvezmények,leállna az exportimport.
Még lehetne sorolni a hátrányokat.
Orbán pedig azt akarja,hogy az egész világ úgy táncoljon,ahogy ő fütyül.
ma 20:59
Ez baromság. Attól hogy kilépünk még a sengeni övezetben maradhatunk, nincs összefüggésben a kettő. Nézd meg pl Svájcot, ők sem uniósok.
Miért hajtanának?
A nyugati munkaerőpiacokon már ott vagyunk, mint relative olcsó munkaerő, körülöttünk szinte csak uniós országok vannak, tehát az uniós határvédelem is rendben, semmi okuk nem lenne kitenni minket a sengeni zónából.
A "szerintem kitennének" jól hangzik, csak nem érv.
Ezt a relatív olcsó munkaerőt nem értem, a magyaroknak a nyugati munkaerőpiacokon ugyanaz a pénz jár, mint a helybelieknek.
A Schengeni övezetet az Európai Unió keretében hozták létre. Na ha most mi ennek a közösségeknek nem akarunk a része lenni, nem akarunk velük együttműködni, akkor nem fogják megtenni nekünk azt a szívességet, hogy az övezetben hagynak. Norvégia és Svájc esete más, ne keverjük ide.
"Ezt a relatív olcsó munkaerőt nem értem, a magyaroknak a nyugati munkaerőpiacokon ugyanaz a pénz jár, mint a helybelieknek. "
A helybeli nem csinalja meg azokat a minimalberes melokat amiket mi megcsinalunk, ez az olcso munkaero. A nyugati egyszeruen nem megy el pincernek, szobalanynak, recepciosnak, novernek, stb annyi penzert, igy ha mi "olcson" nem csinalnank meg akkor nagyon nagy bajban lennenek.
Na ezen is lehet vitatkozni. Én Németországról tudok nyilatkozni, ott egyáltalán nem jellemző, hogy ezeket a munkákat külföldiek töltik be. Persze vannak azok is, de a németek is ugyanúgy elvállalnak olcsó melókat. Még mindig jobb, mintha munkanélküliek lennének.
Szakképzett munkaerőre, mérnökökre van nekik szükségük, nem az általad említett pincérek és szobalányok tömegeire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!