Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megéri átváltatni euróra a...

Megéri átváltatni euróra a félretett pénzemet?

Figyelt kérdés
Van félretett pénzem amit gyűjtögetek, majd jogsit és nyelvvizsgát szeretnék belőle csinálni, de most hogy így emelkedik az euro árfolyama elgondolkoztam azon hogy átváltatom eurora és úgy gyűjtöm tovább. Szerintetek lesz még alacsonyabb az árfolyam vagy tovább fog növekedni? Nem akarok azon bukni hogy beváltatom most és pár hét múlva meg lejjebb megy, de az jó lenne ha most átváltatnám, pár hét múlva még magasabb lenne és akkor esetleg visszaváltatnám. Mi a véleményetek?
2012. jan. 9. 00:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Rövid rövid távon kereskedelmi banki átváltási költségek mellett nem érdemes árfolyamnyereségre spekulálni, de hosszú távon is érdemesebb olyan devizát választani, aminek magasabb a jegybanki alapkamata, és nem csak 6 éve létezik... ;-)
2012. jan. 9. 01:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Melyiket javasolnád esetleg?:)
2012. jan. 9. 01:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Hosszútávon (!!!) az Ausztrál dollárt javasolnám, annak ellenére hogy a többi devizához képest eléggé megdrágult az utóbbi években.

Valuta és deviza átváltásnál is jelentős azonnali árfolyamveszteséggel kell számolnod. 100.000 Forintnál valuta esetében ez 5700, deviza esetében 2000 forint, tehát a devizaszámla nyitása lenne a megfelelő megoldás egy olyan banknál ami normális kamatot fizet. (az AUD jegybanki kamata jelenleg évi 4,1 %.)

Vedd számításba hogy a benzin árától eltekintve sem a jogosítvány, sem a nyelvvizsga megcsináltatása nem túl importigényes szolgáltatás, ezekhez képest a forint nem fog nagyon elértéktelenedni, és gondolom diák vagy, így ingyen nyithatsz CIB-nél (meg sok más helyen is biztos, csak én ezt ismerem) olcsó számlát megtakarítási alszámlával, ami fizeti neked a 6 %-os jegybanki alapkamatot a forintra 2 havi kamatos kamattal. rövid távon talán ez jobb megoldás lehet.

2012. jan. 9. 09:15
 4/6 anonim ***** válasza:
mármint a 7%-ot, már ennyi a kamat a számlán is... :)
2012. jan. 9. 09:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha jól sejtem, pártízezer forintról van szó. Nem éri meg átváltani. Szerintem hétszámjegyű összeg alatt amúgy egyáltalán nem érdemes ezzel próbálkozni, túl nagy a kockázat és túl kicsi a nyereség. Esetedben meg negatív.
2012. jan. 9. 13:18
 6/6 anonim válasza:
Ha az állam megállapodik az IMF-el, akkor megerősödik valószínűleg a forint (egy időre) , ekkor lesz érdemes átváltani a forintot devizára.
2012. jan. 9. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!