Szerinted erkölcsös dolog tőzsdézni?
Aki "otthonról" tőzsdézik, a néhány millió Ft megtakarított pénzét tőzsdére viszi, az sose fog annyit tudni befolyásolni hogy csődbe menjen egy vállalat.
Nézz szét a politikusok körében. Ők vajon miből gazdagodtak meg? Gondolom fiatal vagy, elmondanám hogy a Nagy Orbán és a Nagy Gyurcsány is milliárdos, az adófizetők pénzéből természetesen.
1 a tőzsdére nem kötelező menni.
2 a tőzsdén lévő cégeket a kormány, más kormány sem, nem menti meg. ez a cég ügyeibe való nyílt beavatkozás lenne.
3 mielőtt zuhan valami annak oka van.
4 adófizetők pénzét nem viszik mentés céllal a tőzsdére
5 amire kereslet van annak megy fel az ára. lásd deviza ami a kereslet miatt is emelkedett + infláció
6 stratégiai cégeket nem visznek tőzsdére az állami kezelésben marad mindenhol.
7 ha a bank részvényei esnek az azt jelenti, hogy a befektetők pénze úszik nem a megtakarításaikat elhelyezők vagyona
8 "a tőzsdei zuhanások idézték elő a 2008-as válságot és azok felelősek a mostani devizaeladósodásért is." a kölcsön felvevők kényszer nyerészkedése illetve a magasan tartott forint kamat okozta. ( Járai )
Nézz utána milyen cégek vannak a tőzsdén nálunk. Akkor pontosabbat kérdezel. Nem sértésnek szántam ez utóbbit.
"...vagy egy nagy bank, ami emberek millióinak a pénzét kezeli, csődbe megy, mert a részvényei leesnek a béka segge alá,.."
Fordított az ok-okozati összefüggés. Egy cég részvényei többek között attól esnek a béka segge alá, mert a céggel baj van. Attól, hogy esnek a részvényei, semmi baja nem lesz. Ha én megveszem tőled egy cég 0,5%-os részesedését X forintért, akkor te adtál nekem részesedést a cégben, én meg adtam neked pénzt. A cégnek ettől nem lesz sem több, sem kevesebb pénze, és remélhetőleg a fél százalékos szavazati jogom a közgyűlésben sem fog riadalmat kelteni.
Munka nélkül pénzt keresni erkölcsös ?
A tőzsde nem termel értéket. Ha valaki nyer, akkor egy másik befektetőnek veszítenie kell.
Ami a tőzsdén törvényes az a tőzsdén kívül köztörvényes (bűncselekmény).
1 a magánnyugdíjpénztárak nem erről szóltak véletlen, hogy tőzsdéztek a tagok pénzével?
2 a bankmentések pont arról szólnak, hogy állami költségvetési forrásokat csoportosítanak át a feltőkésítésre
6 Gasprom, Lehman Brothers, MOL, OTP...ezek mind tőzsdén vannak. Lehet hogy mind nem számítanak stratégiai cégeknek, valahol mégis azok, mert ha veszély fenyegeti őket, azt a bőrünkön éreznénk. Elég ha a tőzsdeindexekben a nagy súlyuk miatt lavinát indítottak/indítanak/indítanának a piacokon.
7 ha a bank részvényei túl sokat esnek, akkor az ott bankolók ijedtükben egyszerre megrohamozzák a bankot, kérve a pénzüket vagy a bank hitelezői rosszabb feltételekkel hiteleznek és ezt végül a banknál kölcsönt felvevők szívják meg.
19:12
"munka nélkül pénzt keresni erkölcsös?"
Miből gondolod, hogy aki a tőzsdén keresi a pénzt, az nem dolgozik? Kőkemény munka van benne, ha valaki azt jól csinálja.
"Értéket termel a tőzsde?"
Szerinted értéket termel a Lehel piac, a sarki közért, a cipőbolt vagy egy ingatlan közvetítő iroda?
Ha ezek bármelyikére igen a válaszod, akkor a tőzsde is értéket termel.
19:07
1, A magánnyugdíjpénztárak nem arról szóltak. Viszont a Nemzet Kedves Vezetője, amikor be akarta gyűjetni a MYP tagok vagyonát, propagandaeszközeinek segítségével ezt az ostobaságot is elültette a nép egy részének a fejébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!