Hogyan működik az internetes vásárlás bankkártyával?
Figyelt kérdés
Konkrétabban arra vagyok kíváncsi, hogy sima forintszámlához tartozó dombornyomott bankkártyával fizethetek-e deviza alapárú termékért? Tehát fizethetek-e külföldi webáruházakban? Ha igen, akkor ilyenkor a bank az aktuális eladási áron számolja a devizaátváltást?2011. dec. 21. 11:40
1/4 anonim válasza:
Jól gondolod. Neked bőven elég, ha számlád forint alapú, amiről az adott deviza napi árfolyama szerint vonják le az összeget. Például te veszel 10 EUR-ért valamit, akkor 3000 forintot vonnak le tőled, az átváltás nem a te feladatod. Értelemszerűen mindig kell hogy legyen némi plusz a számládon, mondjuk 3000 helyett 3100 forint, hogy az árfolyam figyelésével ne kelljen napi szinten törődnöd. Ha meg nagyobb mozgás van az árfolyamban, arról a médiából értesülsz. Ez az én úgymond "módszerem"
2/4 anonim válasza:
Persze, fizethetsz.
Simán megadod a számát, rajta szereplő nevet és a lejáratot. (Meg a háromjegyű kódot szokták még kérni).
Az adott devizában veszik le. (Ritkán előfordult nekem, hogy eurós áruért is dollárban terhelték meg, ilyennel nem kell foglalkozni, az ára akkor is annyi lesz, amennyi a webáruházban a termék mellett áll.)
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek :)
2011. dec. 21. 12:02
4/4 anonim válasza:
IGEN!
Én gyakran vásárolok külföldi weboldalakon és a dombornyomott bankkártyámmal szoktam fizetni!
Külön előny, hogy általában pár nap-1 hét múlva számolja el a bankom, általában a legjobb árfolyamon a vásárlásomat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!