Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szeretném a meglévő hítelemet,...

Szeretném a meglévő hítelemet, kíváltani egy kedvezőb hítelre. De, melyiket vállaszam?

Figyelt kérdés
2009. máj. 12. 17:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Jelen pillanatban nem kedvező a helyzet a hitelkiváltásra.

A válság előtti hitelek sokkal kedvezőbbek voltak, mint amikre most válthatnál, szóval nem ajánlom a váltást. Ha deviza hiteled van, még azt is vedd figyelembe, hogy jelenleg valószínűleg magasabb az árfolyam, mint a hitelfelvételkor, ez a tőketartozásodat növelte. Nem véletlen, hogy mostanság csendesebbek a hitelközvetítő irodák a hitelkiváltások terén.

Persze mindig vannak kivételek. ha valóban rossz konstrukciójú hiteled van, vagy magas kamatozású személyi kölcsönöd, amit át lehet váltani jelzáloghitellé, vagy esetleg javult a hitelképességed, akkor lehet, hogy érdemes kiváltani, de ezt így látatlanban nem tudom megmondani.

A hitelkiváltás költséges mulatság. Az előző hitel lezárásának is vannak költségei és az új hitelnek is vannak induló költségei. Ez nem feltétlenül jó neked, sokkal inkább a bankoknak, meg a gátlástalan hitelközvetítőknek.

2009. máj. 12. 18:33
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy írtál!Leírom kicsit részletesebben,miről is van szó. Hárman vettünkfel lakás hítelt. Egy kisebb hítelügyintéző cég segítségével,adott egy nagyobb bank kölcsönt 6,5M-t, 20 évre. De,már a válság elött 8%-os volt a kamat,most 9,5%-os ami szerintem nagyon magas, eddig fizettünk 63ezret,most fizetünk 98ezret,ezért szeretnénk kiváltani,egy kedvezöbb kamatozásura és alacsonyabb törlesztésüre. Már egy pár helyen voltam,gözöm nincs,melyik lenne tényleg jó. Azt már felfoktam,hogy jelenlegi helyzetbe semelyik.De sajnos,az egyik adóstársnak megszünt a munkahelye,a másik meg szült és gyest meg családitkap amiből örül ha rezsire futja. Egyedül meg már nem sokáig tudom fizetni.
2009. máj. 13. 08:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Ebben a helyzetben azt tanácsolom, menj be a bankba, ahol a hitelt felvettétek és kérdezz rá, van-e lehetőségetek futamidőt hosszabbítani. Ha anno nem a lehető leghosszabb futamidőt választottátok, akkor elméletileg ezt a lehetőséget a bank megadja. Sajnos ezt a bank nem fogja ingyen megcsinálni, de hosszú távon, ha már belefulladtok a törlesztő részletekbe, ezt ajánlom.

Ha valamiért ez az út nem járható, akkor kérhettek türelmi időt, ami 6 hónapos is lehet, ebben az esetben csak a kamatokat kell fizetni, addig is levegőhöz juttok.

A 9,5% valóban magas, de a hitelkiváltásnál csak azoknak adnak alacsony kamatot, akiknek az elmúlt 1 évben nem volt a törlesztéssel semmiféle elmaradásuk és magas jövedelmet tudnak leigazolni. (legalább a törlesztő részlet 3x-osát nettóban). Más esetben sajnos a mostani banki viszonyok között nem jutnál lényegesen alacsonyabb kamatú hitelt.

2009. máj. 14. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!