Providentes hitel? Van esély erre?
Párom a providenttől szeretne hitelt felvenni.
Sajnos én nem tudok neki segíteni, pedig szívesen tenném, inkább, minthogy 3-4szeres összeget fizessen vissza.
Én ellenzem, mert szerintem lenne más megoldás is, de ő nagyon akarja.
A szülei is felvették anno, és nem tudták kifizetni.
Lehetséges, hogy a szülei tartozása miatt ő nem fogja megkapni? Egy címre vannak bejelentve.
Nem szeretnék neki rosszat, és szüksége van a pénzre, de nagyon félek, hogy inge-gatyája rámegy erre. Lebeszélni nem tudom...
Örülj neki, hogy nem a te címedre van bejelentve, mert akkor a te lakásodból is foglalhatnának majd cuccokat.
Ja, és ne házasodj össze vele soha, mert akkor is...
Nem azt kérdeztem, hogy minek örüljek, és nem kértem életvezetési tanácsot sem.
A kérdésem az volt, hogy a szülei tartozása befolyásolhatja-e az ő hitelkérelmének az elbírálását.
2. köszi.
Nem otthoni szolgáltatást kért.
Kérdező: nem tudom.
Ugyanis én olyan ember vagyok, hogy képes vagyok megérteni azt is, hogy "kéne, de nincs!", és ezért nem vettem fel soha hitelt. Pláne nem a provident uzsorásoktól.
Azt hogy egy helyen lakik a szüleivel az nem jelent semmit.Nem a lakás szerint adják a hitelt hanem személyek szerint. A párodnak nincs tartozása a providentnél így őt nem is érinti a szülei tartozása.
Bár meglep hogy a szülők nem tudják fizetni,hiszen amikor felvették pontosan tudták hogy kell törleszteni és mennyit.Ha felvették akkor biztosak voltak abban hogy tudják fizetni..
Sokan szidják a providentet pedig ha valakik akkor ők nem csapnak be.
Személyesen elmondja,megmutatja,lerajzolja,leírja az ügynök hogy X összeg felvétel esetén hetente X.összeget kell fizetni X héten keresztül..AZ embernek adnak időt,hogy ott helyben kiszámolja,hogy mennyire éri meg neki az egész.Lehet hogy felvesz 50 ezret és X hét fizetés után visszafizet 70 ezret(csak tippeltem,fogalmam sincs mennyit fizetne vissza) de pontosan tudja hogy ennyivel többet fog fizetni.HA sokkalja a kamatot,az áfát meg ami rajta van,akkor csak annyit kell mondani a providentes ügynöknek hogy "sajnálom,de ez nem fog nekem menni,így köszönöm de nem kérek kölcsönt"
Senki fejéhez nem nyomnak oda pisztolyt,hogy már pedig vegye fel..
Ha a párod fel akar venni a providentől hitelt akkor vegye fel,de csak úgy ha tényleg képes arra,hogy X héten keresztül X.összeget mindig ki tud fizetni..Még akkor is ha elveszíti az állását..Mindent bele kell kalkulálni.
Egyébként én pár éve 20.000 forintot vettem fel tőlük,és tényleg annyit kellett fizetnem amit az elején a szerződésben rögzítettünk.Tényleg annyi hétre kellett fizetnem ahogy megbeszéltük..Tudtam fizetni,és nem is volt gondom vele,még úgysem,hogy tisztában voltam azzal hogy nem 20.000 forintot adtam vissza nekik hanem kicsivel többet..Vállaltam,kifizettem..
Nagyon köszönöm a válaszokat.
A munkahelyével (eddig) szerencsére nincs gond, remélem ezután sem lesz.
"Azt hogy egy helyen lakik a szüleivel az nem jelent semmit.Nem a lakás szerint adják a hitelt hanem személyek szerint. A párodnak nincs tartozása a providentnél így őt nem is érinti a szülei tartozása."
De mért írsz ilyet neki, ha nem tudod mi van, hogy aztán majd jöjjön a meglepi, mikor viszik a cuccait? Az jobb lesz neki?
Én se életvezetési tanácsként írtam, amit írtam, hanem mert ez van a végrehajtási törvényben.
"86. § (1) Lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő vagy más olyan ingóságot lehet, amelyről valószínűsíthető, hogy az adós tulajdonában van.
(2) Nem lehet lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő ingóságot, ha a rajta levő jelből vagy más körülményből minden bizonyítás nélkül kétségtelenül megállapítható, hogy az ingóság nincs az adós tulajdonában.
(3) A házassági életközösség tartama alatt a házastársaknak vagy bármelyiküknek a vagyontárgyát bármelyik házastárs ellen külön vezetett végrehajtás során is le lehet foglalni. Nincs helye a foglalásnak, ha az a házastárs, aki ellen a végrehajtás nem irányul, kétséget kizáróan igazolja, hogy a szóban levő vagyontárgy nem a házastársi vagyonközösséghez, hanem az ő különvagyonához tartozik."
Ennyi. Az, hogy egy lakcímre vannak bejelentve, már elég ahhoz, hogy azt feltételezzék, hogy abban a lakásban minden az adósé, hacsak az ellenkezőjét nem tudják igazolni valamivel (pl. névre szóló számlával).
Ha meg házastársak, akkor különvagyon szerződés nélkül mindent vihetnek, mert a házasság vagyonközösséget keletkeztet.
Erről van itt szó, nem másról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!