Mit lehet csinálni egy 21milliós hiteltartozással, ha minimálbéren élek és a családot is el kell tartanom?
Liza 25
Ha minimálbéren él, akkor jó eséllyel nincs végzettsége, pláne nyelvtudása. Ha mégis van, és ennek ellenére minimálbéren él, akkor megint nincs miről beszélni...
Kötsz egy zsíros életbiztosítást és megöleted magad. Másképpen még az unokáid is a te hülyeségedet nyögik majd.
Vagy elzavarod az asszonyt is dolgozni és próbáltok előbbre jutni. A ti életeteknek már akkor is lőttek, de talán a gyerekeiteknek még jobb lehet egyszer.
Régebben adtak hitelt fedezetalapon is.
Tartozást pedig csak az örökség erejéig lehet örökölni, tehát az biztos nem játszik.
Azért abba nem gondoltok bele, hogy elképzelhető, nem ennyi volt a jövedelme korábban? Lehet, hogy építkezési vállalkozó volt(tudom, azok mind minimálbéresek, de anno sok fekete jövedelmű kapott hitelt), aztán bedőlt a bolt.
Én ajánlom a kérdezőnek a térképről való lekerülést. Minden ingóságodat irasd egy olyan rokonodra, aki nem tartozik senkinek, akkor nem vihetik el, feketén vállalj munkát, akkor nem tudják levonni a fizetésed harmadát, költözz egy nagyon, hangsúlyozom nagyon olcsó albérletbe, legjobb ha egy falusi házat veszel ki és a fekete munka mellett még háztáji gazdálkodást is folytatsz. Nem tudom hol laksz, és van-e feleséged/férjed, azt sem tudom ez a 21 millió mögött milyen ingatlan fedezet van, természetesen a térképről lekerülést arra az esetre értem, ha a fedezet értéke nem éri el a 21 millát.
De arra én is kíváncsi lennék, hogy szedted össze a 21 millát. Szüleimnek sokszoros keresettel volt 10 millió Ft hitelük, és így is elég nagy teher volt, persze mi sosem éheztünk.
Az árfolyam elszállása miatt simán egy kisebb hitelből is összejöhetett ennyi.
Jó hír azonban, hogy akkor a vagyon is megvan, hisz soem adtak hitelt 100% mértékig. Tehát még nyomott áron eladva az ingatlant, valszeg ki lehet fizetni a hitelt és még marad is némi pénz egy kisebb értékű lakóingatlanra.
Aztán. A bank papíron elveszi, de azt mondja, hogy úgysem tudja eladni, maradj benne. (van ilyen, konkrétat tudok)
Vagy C terv: külföldi munka és új élet kezdés, aztán a bank meg szarakodjon az ingatlanoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!