Mit jelent az adóstárs?

Figyelt kérdés

Anyukámék nagy bajban vannak, van egy csomó hitelük+az autót lízingelik, aminek felment a törl.részlete, így kb. 3hónapja nem fizetik. Befizettek a héten 30 000-et, de még tartoznak 130 000-el,a mit ha nem fizetnek be kb.2 héten belűl, akkor viszik a kocsit. Adni nem tudok pénzt, hiszen gyeden vagyok a kisfiammal, van elég bajunk nekünk is, ráadásul most szeretnénk másik babát.

Anyukám felhívott, h apa már rajta van a bar listán, ezért ő nem kaphat hitelt, anyának kevés a nyugdíja, ezért mondta, h alá kellene írnom egy papírt, mint adóstárs, szerintem ez durvább, mint a kezesség, nem? mit takar az adóstárs kifejezés?

Mit tegyek?

2009. ápr. 30. 11:46
 1/5 anonim ***** válasza:
5%

az adóstárs és a kezeeg köztt külömbség van.

Adós társ azt jelenti hogy neked is a hitelböl ugyan olyan részed van, vagy is neked is heteled. Az adósnak és adóstársnak együtt kell visszafizetni a hitelt.

Kezeség jobb, mert ott nem vagy köteles fizetni. ott kezeskedsz hogy az adós vissza fizeti, ha nem történik ez meg akkor töled kérik a pénzt, de te erre mondhatsz nemet. kezesként ha az adós nem fizet eldöntheted hogy segítesze tényleg vagy sem.

èn nem mennék ilyenbe bele föleg hogy nem tudod miböl törlesztik azt amit most akarnak felvenni. Vagy is ez végül is adóstársként a te hiteled is lesz. Az hogy elviszik a kocsit nem nagy baj, sok sok ember jár busszal és vonattal. Inkább vegyél nekik egy havi bérletet mint te is eladósodj miattuk. Kezeséget bátran válalhatsz, csak max rosszul fogja szüleidet érinteni ha nem fizetés esetén te is nemet mondasz.

2009. ápr. 30. 12:05
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
A kezes azért kezes, hogy fizessen. Azzal a különbséggel, hogy a bank először az adóstól próbálja meg behajtani a tartozást. Ha nem sikerül, akkor jelentkezik a kezesnél. Ha már aláírt, nem választhat, hogy segít-e vagy nem. Az adóstárs pedig azt jelenti, hogy ha az adós nem fizet, meg se próbálják rajta behajtani, hanem egyből az adóstárson próbálják behajtani. Az adós és az adóstárs egyetemlegesen felel az adósságért, a banknak mindegy, hogy melyik törleszt. Szerintem nem segítesz számottevően a szüleiden ha aláírod, mert ezzel a hitellel még nő a visszafizetendő összegek nagysága. Meg kellene próbálni eladni az autót, bár most nem igen van ára a használt autóknak.
2009. ápr. 30. 13:08
 3/5 anonim ***** válasza:
29%

elsö vagyok,

nem tudom miért pontoztatok le. kezességnél nem kell kifizetni az adós helyett, de kifizetheted. èn kezes vagyok egy barátom hitelénél. Jól utána is néztem mit irok alá, és a bank elmagyarázta mi is a kezeség. Aztán két hónapban is nem fizetett már, elöször kifizettem helyette azt a hónapot mikor a bank felszólított, aztán a másodiknál már nem láttam értelmét és nem fizettem ki. Nekem semmi károm nem történt (csak az az egy hónap amit kifizettem helyette), neki elvitték az autót ennyi. Ha akartam volna mint kezes fizethettem volna, de nem akartam. Szóval nem értem miért kellett lehúzni.

2009. ápr. 30. 15:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
adós, adóstárs egyetemlegesen tartozik. Ha adós nem fizet, az adóstárstól kérik, ha ő sem tud fizetni, akkor jön a behajtás, ingatlan eladása stb., illetve az adóstárs ugyanúgy felkerül a BAR listára, ami nem túl szerencsés, ha a későbbiekben Nektek lenne majd hitelre szükségetek. Amúgy a gyed önmagában nem terhelhető jövedelem, így Te nem is lehetnél adóstárs.
2009. ápr. 30. 18:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kezesnek nem közelezó fizetnie, akkor mi értelme van a készfizető kezességnek? Ez így butaság.

Én még nem láttam olyan készfizető kezességi megállapodást, amiben az van hogy ha akar fizet, ha meg nem akar, akkor nem kell.

2009. jún. 14. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!