Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Aki önhibáján kívül lett...

Aki önhibáján kívül lett báros és sehol nem kap hitelt az mit tud csinálni?

Figyelt kérdés
férjemmel együtt mindketten aktív bárosak vagyunk,255.000 forintra lenne szükségünk h vissza hozzák a gáz óránkat,de bárhova megyünk,minden honnan elküldenek minket.1.5 éves a kislányom,most szerintetek mit csináljak?kölcsön adni se bank se családtag nem tud.ilyenkor hogyan tovább?már teljesen magam alatt vagyok!
2011. okt. 8. 10:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%

"És ha kapnátok kölcsönt akkor azt miből fizetnétek? hiszen az eddigieket se tudtátok fizetni. Sőt még a gázszámlát se. Kezdjetek már el gondolkozni"

Én sem mondhattam volna szebben...

2011. okt. 8. 11:42
 12/19 anonim ***** válasza:
Mennyi rosszindulatú ember van itt!Addig röhögnek csak más kárán amíg egyik nap kirúgják őket és rájönnek milyen nehéz munkát találni ,mert minden állásra 100-an jelentkeznek...Szerintem ne erőltesd azt a gázt,old meg másként a fűtést,pl palackos pb gáz, villany ,fatüzelés kiskályhában.És nem kell az egész házat csak ahol vagytok meg fürdés elött a fürdőszobát.A gázt meg kezd el részletfizetni ,mondjuk annyival amennyivel a fel nem vett hiteledet akarnád törleszteni.Én ezt tenném a helyedben!
2011. okt. 8. 14:14
 13/19 anonim ***** válasza:
66%

Utolsó:

nem rosszindulatú ember van sok, hanem hülye életképtelen ember, aki azt hiszi, hogy a hitel ajándék, meg, hogy egy meglévő tartozást hitelből kell kifizetni, aki gyereket csinál a semmibe.

Akinek pedig jó szakmája van és ért is hozzá amit csinál az pikk-pakk talál ma is munkát. Az nem talál manapság munkát aki nem érti jól a szakmáját (vagy nincs neki) de legalább nem szeret dolgozni.

Most interjúztattunk 300 embert, volt belőle kb. 60, aki AKART is dolgozni és ÉRTETT IS ahhoz, amire jelentkezett. Belőlük kellett 40-et kiválasztani. A maradék 240 teljesen használhatatlan volt bármire...

2011. okt. 8. 14:58
 14/19 anonim ***** válasza:
Hülyeség! Eleve nincs annyi munkahely mint amennyi munkanélküli,bizonyos kor felett meg már sehová nem kell.Esélyt nem adnak bizonyítani hogy értene a munkához
2011. okt. 8. 15:03
 15/19 A kérdező kommentje:

na akkor elég!neked aki ötletet adtál köszönöm,már nem akartam írni semmit,nem magyarázkodom én senkinek,DE:

az hogy mi nem tudtunk volna önerőből lakást venni,és ehhez hitelt vettünk fel,én nem tudom h ebbe mi az ami ennyire felháborít egyeseket.volt félre tett pénzünk,abból felújítottuk.normálisan megéltünk,ezért vállaltuk a gyereket és nem a semmibe.ha én nem eszek,a gyerekemnek akkor is mindent megadok ami egészségileg,fejlődéshez szükséges.a férjem munkahelye pedig szinte egyik hónapról a másikra csődbe ment,mi is csak pislogtunk mi történik.

nem hülye a férjem h ne értsen semmihez,közép vezető volt 8 évig az adott munkahelyen és 100%-ban meg voltak elégedve a munkájával.

nem egy munkahely volt ahova szerintünk inkább csak beugrós ember kellett,mert minimálbért utalták számlára,+ még egy keveset zsebbet és 2-3 hónap múlva azt mondták nincs munka,így próba idő alatt,nyugodtan felmondtak neki.maszekolni járt,de azt is immel-ámmal tudott csak ha volt munka.

ja,és a hitelünk mint sok embernek svájci frankos gondoljuk már végig pl csak a tavalyi évet!

tehát így van vessen követ rám aki megtudja csinálni h hitel nélkül kezdje el az életét.amúgy én nem ész osztásért tettem fel a kérdést,hanem hoy valakinek lesz-e kézzelfogható ötlete.

újabb hitelt pedig abból úgy tudnám fizetni h a mamám a törlesztő felét állná.kb 300.000 ft-ot akartunk "csak" felvenni,rövid futamidőre.

és akkor köszönöm szépen a lenéző és rosszindulatú emberek kommentjéből többet nem kérek.

van nekem elég bajom nem kell még tetőzni én nem azért írtam ide h még nagyobb fejfását okozzak magamnak mint amilyen van.köszönöm.

ja és még annyit:öcsém 23 éves,érettségizett és 6 hónapja egyik helyről a másikra jár állást keresni és több mint fél éve mégis munkanélküli.aki akar az talál.....

2011. okt. 8. 17:23
 16/19 anonim ***** válasza:
36%

Pedig aki akar, az talál.

Ja, hogy 23 éves korára odáig jutott, hogy leérettségizett de se szakmája se szaktudása? Bocs, a kókler semmihez nem értő nem talál, ez igaz...

2011. okt. 9. 00:46
 17/19 anonim ***** válasza:

Szakadjunk már le erről!

Mindenki tisztában van vele, hogy az eladósodás az esetek 99%-ában olyan döntések, és olyan ezekkel együtt járó kockázatok következménye, ami nem lehet önhibánkon kívül. Aki lottószelvényt vásárol az nem önhibáján kívül nyeri meg, aki hitelt vesz fel, az nem önhibáján kívül adósodik el.

Lépjünk tovább!

Munkaügyben is tessék egy kicsit elgondolkodni! Furcsa az a kettős mentalitás, hogy miközben sokan azzal jönnek, hogy munkát bárki találhat, meg a munka becsület dolga, aközben hasonló mérvű és általános az a vélemény, hogy minden munkaadó szemét, és a dolgozóknak nem szabadna hagyni. Ami nehezen megy akkor, ha például minden munkát elvállalnak, csak legyen. Ezen is tessék gondolkozni egy kicsit.

2011. okt. 9. 07:04
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem minden munkaadó szemét és szipolyozza ki a munkavállalót.

Én profi vagyok a szakmámban (ez a lehetőség ADOTT mindenki előtt, hogy profi legyen a szakmájában), az egyik legjobb az országban. Kettő hét alatt találtam új munkát, ez is inkább csak az adminisztráció miatt kellett. A főnököm nagyon korrekt, mert tudja, hogy értékes munkaerő vagyok. Ugyan ez a főnök mással, aki könnyedén pótolható és amúgy "értéktelen", mert egy 23. senki akinek a munkáját 1000 másik is elvégezhető - na azzal bunkó, azt hajtja a végtelenségig és pont nem érdekli, hogy mi van vele.

Szóval azt kéne megérteni, hogy nemcsak itthon, de külföldön is a jó szakembernek mindig lesz JÓ munkája, a kóklernek meg a képzetlen napszámosnak meg mindenhol sz@r.

2011. okt. 9. 10:48
 19/19 anonim ***** válasza:
Akkor legyen mindenki a legjobb a munkájában?Rengetegen becsülettel gürcölnek és pillanat alatt kirúgják őke,mert sajnos az esetek többségében pont úgy gondolkodnak mint amit itt írtak,hogy ez egy senki majd jön helyette másik 100 És ez a szemét főnök ismérve.És lehet az az ember azért nem tudott továbbtanulni mert szegények voltak a szülei ,enni nem volt mit és gyorsan munkába kellett állnia ,mert nem tudták finanszírozni a tanulását,segíteni kellett a szüleinek.Legjobbnak lenni?De ez lehetetlen mert ugye csak egy legjobb lehet.Mindenki legyen 3 diplomás ,de akkor ki fog érdemi munkát végezni? Mert főnök meg kisfőnök meg helyettes már sok cégnél több van mint aki tényleg csinál valamit.Hogy legyen a legjobb egy akármilyen dolgozó ,ha mikor fiatal ,sehová nem veszik fel mert nincs gyakorlata és a szülei nem tudják benyomni a zsíros állásba?Minden hirdetésben ez van ,gyakorlattal.De honnan szerezze ,ha a századik helyről is elutasítják? Vidéken 1 állásra jut ezer ember ott verheti a nyálát az az egy szerencsés akit felvesznek ,hogy én vagyok a legjobb ,közben csak haverkomasógor alapon került be,ez sajnos mindennapos.És honnan tudná akárki, hogy jó e szakmában ha eleve fel sem veszik,mondvacsinált okok miatt?Messze lakik ,öreg ,fiatal,túl-alulképzett,gyereke van az biztos beteg lesz stb. Igenis önhibán kívül lehet ilyen helyzetbe kerülni!A cégek meg kegyetlenül rájátszanak a nagy munkanélküliségre ,már a legegyszerűbb munkákra is csak érettségivel vesznek fel valakit,pedig semmivel nem jobb egy olyan ember mondjuk egy szalagmelóra aki végigült 4évet azért ,hogy tudjon verset elemezni meg a 2.fokú egyenlet megoldóképletét bemagolni,amire a büdös életben nem lesz szüksége és azonnal elfelejti miután megkapta az érettségipapírt.
2011. okt. 9. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!