Mire van szükségem, ha a PayPal-t szeretném használni?
szájbarágósan?
E M A I L C Í M + R E G I S Z T R Á C I Ó :)
Hát mire számítottál? Akkor még részletesebben:
Ott sign up (regisztráció)
Feltöltheted az egyenleged átutalással, vagy pénzbefizetéssel (ezt gondolom nem kell részletezni)
És ahol meg fizetni akarsz, csak megadod a Paypal oldalon a belépési adataidat és ha minden rendben, akkor a Pay gombra kattintasz.
Mire vagy még kíváncsi? Egyszerűen és könnyen használható.
Kicsit bankban utána érdeklődtem, nos nem tudtak ezzel kapcsolatban sokat mondani. Olvastam fórumon, hogy elvileg dombornyomott kártya kell, gyakorlatilag nélküle is működik. Igaz ez? Ha igen, mik a feltételei, illetve milyen kártyáknál működik. Sajna hülye vagyok a banki dolgokhoz, de írtam a kérdésnél is, hogy "nem vagyok nagyon otthon az ilyen dolgokban".
Neten pedig írnak ezt is, írnak azt is...
Alaphelyzetben egy bankszámla kell a használatához.
Két módon tudod használni a paypal számládat:
Feltöltéssel (topup) itt annyi a teendő, hogy utalással v. készpénzbefizetéssel tudsz pénzt tenni a paypal számládra (unicreditnél vezet számlát a paypal Mo.-on)
-Ennek az az előnye, hogy nem kell hozzá bankkártya.
Hátránya már több van (szerintem)
-lassú (2-4 nap) ergó nem tudsz, olyat, hogy találsz valami jó ajánlatot és hopp már meg is vetted.
- csak forintot tudsz utalni, amit a paypal a saját árfolyamán vált arra a pénznemre, amiben fizetnél, ennek az a hátránya, hogy nem tudod nagyon kicentizni, hogy mekkora összeget utalsz/fizetsz be, mert lehet, hogy nem lesz elég.
Továbbá tudod használni úgy is a paypal számládat, hogy bankkártyát regisztrálsz a paypalhoz (én így használom)
Ennek szinte csak előnyei vannak:
- Nem kell utalgatni, ergó ha van pénz a folyószámládon, ugyan úgy tudsz vásárolni, mintha csak boltban használnád a kártyát
- Nem kell azzal foglalkoznod, hogy mi lesz az árfolyam, mert a vásárlás pillanatában átváltja a paypal az összeget, és azt fogjár terhelni a számládra.
Bankkártáyval kapcsolatban pedig téves elképzelés az, hogy dombornyomott kártya kell hozzá, csak annyi kell, hogy a kártyán legyen a hátulján 3 jegyű cvv biztonsági kód (ergó online használható legyen a kártya) manapság a nem dombornyomott kártyák is túlnyomó részben ilyenek.
Itt egy elég naprakész lista, hogy bankoknál melyik kártáyk használhatóak online:
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!