Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 18 éves vagyok suliba járok...

18 éves vagyok suliba járok K&H banknál vagyok. Felszeretnék venni egy kisebb összeget munkahelyem az olyan hogy sulis gyakorlat vagy hogyan tudnák felvenni hitelt kinéztem 300ezer 60hónapra 6400ft valahogyan meglehetne oldani hogy feltudjak venni?

Figyelt kérdés
2011. szept. 21. 15:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Most irreleváns, hogy mire menne a hitel, nem fogsz kapni. Nincs munkaviszonyod, így nem vagy hitelképes. Ma még fedezettel sem.

Próbálkozz a Providentnél, ne otthoni szolgáltatással kérd a hitelt, akkor már elég jó konstrukcióval kaphatsz. (220e Ft-ra 280e Ft visszafizetendő).

Máshol nem fogsz hitelt kapni. Ha lenne érettségid, akkor lehetne megoldás a diákhitel. De még csak most csinálod az érettségit...

2011. szept. 21. 20:27
 12/22 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm szépen megnézem majd de ha tesomnak van érettségire akkor őis feltudna venni nem?
2011. szept. 21. 20:53
 13/22 anonim ***** válasza:
42%
Ezt csak magadnak beszéled be hogy "tanulásra"..ne röhögtess... Fiatal vagy..jórészét elfogod verni, inni,csajozni,kurv@zni,szórni..és ezt te is tudod. Hogy miért? Mert 18évesen a kezedbe csak akkor marad meg a pénz, ha egyáltalán nincs! 18 évesen hitelt nem fogsz kapni, még akkor sem ha munkahelyed van. Ne áltass itt senkit azzal hogy a tanulásra kell, mert ezt már annyi ismerősöm mondta. "Majd gyűjt" meg egyéb..és amint pénze lett szépen elszórta.
2011. szept. 21. 21:32
 14/22 A kérdező kommentje:
hát te nagyon tudod h nekem mire kell :D
2011. szept. 21. 21:33
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Hitelt maximum legalább 3 hónapja tartó, határozatlan idejű munkaviszonnyal lehet kapni. ( talán ) Érettséginek ehhez semmi köze...:D
2011. szept. 21. 21:33
 16/22 anonim ***** válasza:
Lehet nem tudjuk hogy neked mire kell, de 18 évesen nem vagy hitel képes...ennyit illene tudnod. Rádfér még a tanulás... Se munkahely, se fedezet..se semmi..ugyan már milyen iskolába jársz? Kisegítő?
2011. szept. 21. 21:36
 17/22 anonim ***** válasza:
Hogy jön a hitelfelvételhez az érettségi???????
2011. szept. 22. 01:26
 18/22 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy aki ki akarja használni az országunk adta bürokratikus rendszert, azt beiratkozik egy felsőfokú képzésre (ha csak érettségije van, és még nincs LETETT OKJ-ja, akkor a képzés ingyenes), ezt megteheti szeptember 30-ig pl. a Liaba vagy az Atalantába (oda már talán lezárták a jelentkezéseket).

Kifizeti a kb. 20e Ft-os beiratkozási díjat, a képzésnek további költsége nincs. Majd a beiratkozás után megigényli a max. összegű diákhitelt (200e Ft), egy összegű folyósítást kér. Ekkor - most már csak november 15-én - meg fogja kapni a 200e Ft-ot. Még akkor is, ha utána egy pillanatra sem megy az iskola közelébe...

És a hitelére 10% kamat van, szemben a személyi hitelek 30-50%-os költségeivel. Szóval még meg is éri megjátszani ezt.

Arról az előnyről már nem is beszélek, hogy egy évig van neki diákigazolványa...

Szóval így lehet pénzt csinálni az érettségiből. Mert ha az van, simán beiratkozhat felsőfokú képzésre.

Mindez szabályos, nem törvénytelen, nem illegális, nem tilos. Megteheti.

2011. szept. 22. 13:57
 19/22 anonim ***** válasza:

Az, hogy nem "etikus" és a jogszabályok túlértelmezése, a jogrendszer kihasználása, már más kérdés.

Törleszteni egy év után áll neki, akár egy összegben is visszafizetheti, ha összespórolta. Nem a hitelfelvételt követő hónaptól...

Persze lehet követ dobálni, hogy jaj ilyet nem szabad. Sok mindent nem szabad, mégis megteszik az emberek.

2011. szept. 22. 14:01
 20/22 A kérdező kommentje:

Hát már 1 éve melozok bár nemtom h ez annak számit-e gyakorlati napok megvan a havi fix fizetés értem hát érettségim még nincs akkor a diákhitel is bukta pfff :S.

Még esetleg arra gondoltam h meglesz majd a szakmám és az érettségim elmennék gyorstalpaló szakmára ami 4 hónapig tart bolti vezető,árus vagy eladó vagynemtom ahol havi 60 at keresnék 4 hónaponta keresztül ezis egy okos megoldás pénzt is lehet keresni vele meg egy szakmám is lenne vagy ez nem megy olyan könnyen ?

2011. szept. 22. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!