Diákhitel pro és kontra?

Figyelt kérdés

Úgy döntöttem, hogy felveszem erre az évre, kb 153 ezer lenne, 180-at kéne visszafizetni, 2014 októberben kellene kezdeni a törlesztést, majd 7ezer ft-al/hó. (célzott kamattámogatás)

Azért csak erre az évre, mert fizetnem kell a nyelvtanfolyamot, és ennyit se kéne a szüleimtől "lenyúlni". Vélemény? (mármint a hitellel, jelenlegi állás, módosítás stb.)

2011. szept. 11. 13:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Kontra - legalábbis egyelőre: fogalmad sincs a hitelről. Az éves 8%-os kamat feléd már közel 15% (a napi kamatjóváírás miatt). Ez azt jelenti, hogy mire egyáltalán elkezded törleszteni, már 220 ezret kezdesz törleszteni. Mire letörleszted, 250-300 ezer körül fog járni a végösszeg.

A kérdés az, hogy megér-e neked ez a nyelvtanfolyam ennyit. Tehát ha azt írnák, hogy 250 ezret kell kifizetned, akkor is kifizetnéd?

Ha a válasz igen, akkor vedd fel.

Ellenkező esetben inkább a szüleidtől kérj pénzt.

2011. szept. 11. 13:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Diakhitelnek, egy hatulutoje van, akkor is el kell kezdened a torlesztest, ha netan nincs munkahelyed. De amugy jo konstrukcio.
2011. szept. 11. 13:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Én úgyis külföldre megyek egyetem után, szóval én felvettem, és szarok bele :D
2011. szept. 11. 15:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is felvettem, nyilván akkor lesz gáz a dolog, ha a suli elvégeztével nem tudsz elhelyezkedni. De egyébként a 8 %-os kamat magyarországi viszonylatok között nem magas, bár szerintem lehet ennél kedvezőbb kamatozású hitelt is találni. Egy valami viszont nem hagy nyugodni, az nagyon kevés, ha csak a kamatot tudom, mert a kezelési költség is rádobhat évente egy két százalékot.
2011. szept. 11. 23:23
 5/5 A kérdező kommentje:
Tanfolyam nélkül nincs nyelvvizsga, nyelvvizsga nélkül nem kapom meg a diplomámat. alapszinttől kezdve több mint 300 ezerbe kerül. Kifizetném? IGen, mert a nulláról építik fel a középszintet. Drága? Igen, de ott tényleg megtanítják.
2011. szept. 12. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!