Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi a véleményed az árfolyamrög...

Mi a véleményed az árfolyamrögzítésről a svájci frankos hitelnél?

Figyelt kérdés
Te igényelted?Jobban járok vele?
2011. szept. 9. 09:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

7m ft.

Viszont mellette "fundamentázunk".

Csak azért érdeklődtük meg, ha esetleg decemberig olyan helyzetbe kerülnénk, hogy veszik egy jövedelem, akkor mivel tudunk majd számolni. De rájöttünk, hogy nem ez lesz a megoldás még átmenetileg sem. :(

Krisztián! Válaszaid alapján kiderült már számomra, hogy a fundamentánál vagy. Le tudnád nekem írni hozzávetőlegesen, hogy ha egy éve rakok 20ezrével fundamentát, akkor mekkora hitelt vehetek fel rá, milyen törlesztőkkel? Előre is köszönöm.

2011. szept. 11. 14:02
 12/17 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

Köszönöm, hogy ennyire profinak tekintetek ebben az ügyben, de én alkusz vagyok, azaz mindenhez kell értenem, ezen belül a Fundamentához is.

A lényege, hogy megelőlegezik a szerződéses összeget:

20e Ft-nál 8 éves megtakarítás esetén : 6,4 M Ft.

Ha még nem fizetitek 2 éve, akkor áthidaló kölcsönnek hívják és 8,1% kamatú Forint hitel, és kell hozzá 2 rendszeres jövedelem.

Ha már megy 2 éve, akkor megelőlegező hitel és 7,5% kamatú forint hitel és 1,5M Ft felett, azaz nálatok kell 2 rendszeres jövedelem.

Ha pedig közel van a 4. év akkor kivárást mondanék. Mert a 4. évben be tudjátok törleszteni a Fundamentát, azaz 1,3M Ft-ot. Körülbelül 10e Ft-tal kevesebb lesz a törlesztőrészlet. Ami nem sok, de ha azt vesszük, hogy ebből tudtok indítani még egy 4 éves 10e Ft-os Fundamentát és még egy 20e-t, akkor a 8. év végére már 2-t tudtok betörleszteni, azaz kb. 2M Ft-ot.

Ha kicsit sok amit írtam megértem, de fontos. Számokkal:

8 éves fundamenta a végén: 2,6M Ft

4. évben betörlesztés és a 4. évtől 30e Ft megtakaritás és 2 4 éves Fundamenta betörlesztése összesen: 3,3M Ft

És annyit csináltatok, hogy 4 évvel korábban betörlesztitek.

2011. szept. 11. 22:16
 13/17 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
A végén az 2 db 4 éves LTP akar lenni.
2011. szept. 11. 22:17
 14/17 anonim ***** válasza:

Köszönöm a tanácsot. Lényegében azt csináljuk épp amit írtál:) Egyet most törlesztünk, egyet rakunk, és tervezzük, hogy a betörlesztésből visszanyert összeget is fundamentába rakjuk.

csak ugyebár közben érdeklődünk a lehetőségek felől, mert találhatunk jobb megoldást is.

( egyébként épp a te, egy kérdésemre adott válaszod alapján sikerült rávennem a férjem, hogy törlesszünk most, mert amit nyerünk rajta, azt szintén megtakaríthatjuk, és nem a banknak fizetjük a kamatba. Kköszi:) )

2011. szept. 12. 12:31
 15/17 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Ez a munkám, ha bármikor segíthetek csak kérdezzetek.
2011. szept. 12. 12:44
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha 3 év múlva a mai 71e Ft helyett 87e-rel kell fizetni a törlesztőt még 23 évig, akkor az azt jelenti, hogy a gyűjtőszámlán összegyűlt kb. fél millió Ft helyett majdnem 4,5 milliót kell visszafizetni? Havi 2000Ft-ra 14e kamat? :-O Úristen! Jól számoltam?
2011. szept. 12. 14:34
 17/17 anonim ***** válasza:
Ez több, mint 15%! Azt mondták, hogy nem lehet több.
2011. szept. 12. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!