Mi a véleményed az árfolyamrögzítésről a svájci frankos hitelnél?
7m ft.
Viszont mellette "fundamentázunk".
Csak azért érdeklődtük meg, ha esetleg decemberig olyan helyzetbe kerülnénk, hogy veszik egy jövedelem, akkor mivel tudunk majd számolni. De rájöttünk, hogy nem ez lesz a megoldás még átmenetileg sem. :(
Krisztián! Válaszaid alapján kiderült már számomra, hogy a fundamentánál vagy. Le tudnád nekem írni hozzávetőlegesen, hogy ha egy éve rakok 20ezrével fundamentát, akkor mekkora hitelt vehetek fel rá, milyen törlesztőkkel? Előre is köszönöm.
Köszönöm, hogy ennyire profinak tekintetek ebben az ügyben, de én alkusz vagyok, azaz mindenhez kell értenem, ezen belül a Fundamentához is.
A lényege, hogy megelőlegezik a szerződéses összeget:
20e Ft-nál 8 éves megtakarítás esetén : 6,4 M Ft.
Ha még nem fizetitek 2 éve, akkor áthidaló kölcsönnek hívják és 8,1% kamatú Forint hitel, és kell hozzá 2 rendszeres jövedelem.
Ha már megy 2 éve, akkor megelőlegező hitel és 7,5% kamatú forint hitel és 1,5M Ft felett, azaz nálatok kell 2 rendszeres jövedelem.
Ha pedig közel van a 4. év akkor kivárást mondanék. Mert a 4. évben be tudjátok törleszteni a Fundamentát, azaz 1,3M Ft-ot. Körülbelül 10e Ft-tal kevesebb lesz a törlesztőrészlet. Ami nem sok, de ha azt vesszük, hogy ebből tudtok indítani még egy 4 éves 10e Ft-os Fundamentát és még egy 20e-t, akkor a 8. év végére már 2-t tudtok betörleszteni, azaz kb. 2M Ft-ot.
Ha kicsit sok amit írtam megértem, de fontos. Számokkal:
8 éves fundamenta a végén: 2,6M Ft
4. évben betörlesztés és a 4. évtől 30e Ft megtakaritás és 2 4 éves Fundamenta betörlesztése összesen: 3,3M Ft
És annyit csináltatok, hogy 4 évvel korábban betörlesztitek.
Köszönöm a tanácsot. Lényegében azt csináljuk épp amit írtál:) Egyet most törlesztünk, egyet rakunk, és tervezzük, hogy a betörlesztésből visszanyert összeget is fundamentába rakjuk.
csak ugyebár közben érdeklődünk a lehetőségek felől, mert találhatunk jobb megoldást is.
( egyébként épp a te, egy kérdésemre adott válaszod alapján sikerült rávennem a férjem, hogy törlesszünk most, mert amit nyerünk rajta, azt szintén megtakaríthatjuk, és nem a banknak fizetjük a kamatba. Kköszi:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!