Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mik a feltételei annak, hogy...

Mik a feltételei annak, hogy amerikai bankszámlát nyissak?

Figyelt kérdés
Az üzleti partnerem amerikai.Az utalási költség nulla lehetne, igaz megérné?
2011. szept. 2. 20:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Én csak pénzt akarok utalni egyelőre Amerikában a beszállítómnak.Akkor megérné?
2011. szept. 2. 22:29
 12/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk hogyan tudnék befizetni az amerikai számlámra pénzt!AKkor magyar számláról kellene utalnom amerikaira,és aztán a másik amerikaira,akkor megint ugyanott vagyok,mintha nem nyitottam volna számlát!Van valami jobb ötlet?
2011. szept. 2. 22:32
 13/13 anonim válasza:

Több félrevezető információt kaptál.

Az amerikai számlanyitás egyáltalán nem drága. Egyes bankokban ingyenes. Sőt van olyan is, hogy a számlavezetés is ingyenes, ha van bizonyos rendszeres forgalmad.

Az ott szerzett jövedelem után ott adózol, az itthoni jövedelmed után itthon. A kettős adóztatás államközi szerződés alapján ki van zárva. De ennek semmi köze az amerikai bankszámlához. Nem a bankszámládon múlik, hogy a jövedelmed honnan származik.

A 40% adó is durva csúsztatás. Amerikában sávos jövedelemadózás van. Bizonyos alacsony összegnél 0 (NULLA) % a jövedelemadó. A legtöbben a 8 % adósávba esnek. A 40 % adósávhoz már Bill Gates jövedelme szükséges. A pontos sávhatárokat most nem tudom fejből, de utána lehet nézni.

Viszont szükséged lesz amerikai adószámra (ITIN), ami gyorsan megszerezhető formalitás.

Összefoglalva: Biztosan érdemes amerikai számlát nyitnod. Nem drágább, mint a magyar, nem fizeted az Európába utalgatás durván magas költségét. Nincs köze a tevékenységednek ahhoz, hogy hol van a bankszámlád.

2016. jún. 1. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!