Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ilyen valakinek hogy jut eszébe?

Ilyen valakinek hogy jut eszébe?

Figyelt kérdés
Sógoromnak van mindenféle hitele, ami miatt eléggé szarban van. Most kitalálta, hogy felvesz egy nagyobb hitelt, ráterhelteti egy házban lévő tulajdonrészére, abból visszafizeti a különféle hiteleket és akkor csak egyet kell fizetni, de jóval NAGYOBBAT vesz fel, mint amennyire szükség van a többi visszafizetéséhez, hogy legyen félre tett pénze. Hitelből tesz félre. Én vagyok nagyon hülye, hogy majdnem lefordultam a székről mikor meghallottam?
2011. aug. 20. 22:16
 1/8 anonim ***** válasza:
igen te vagy a hülye!meg én is:D sajnos Magyarországon ezt sokan csinálják..azért van itt 800 féle bank...
2011. aug. 20. 22:22
 2/8 anonim ***** válasza:
ott fog megbukni, hogy jelzálogot csak úgy tud az ingatlanra terhelni, ha a többi tulaj beleegyezik...remélhetőleg, azok nem hülyék
2011. aug. 20. 22:43
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

Sajnos tele a világ ilyen felelőtlen barmokkal. Gyakorlatilag élősködnek.

Ahelyett, hogy spórolnának (megdolgoznának) valamiért, kihasználnak mindent és mindenkit.

Szórják a pénzt, nagylábon élnek. Drága cuccok, nyaralás, autó, tiptop lakás vagy nagy ház, és huszonegykét évesen több gyerek.

Persze a lakás hitelből, az autó is, sőt még áruhitel is hozzá... Aztán hát hogy hogy nem, nem bírják fizetni, aztán mennek rögtön nyávogni állambácsihoz, hogy de a gyerekek meg minden... Gusztustalan.

Vegyen csak fel nagyobb hitelt a rokonod, hátha helyre teszi végre valamelyik bank, és viszi a lakást mondjuk...

Nem mondom hogy rossz dolog, hogy hitel legyen a tartalék, de ne így. Hanem ha nincs más hitel, és a jelenlegi pénz csontra elég mindenre. Pl. ha 7 millióért tudok lakást venni, akkor addig spórolok, míg megvan az a pénz. De így nem lesz megtakarítás, vagyis hova nyúlni vészhelyzetben. Tehát ha megvan a 7 milla, akkor felveszek 1 max 2 millió hitelt a lakáshoz, és ugyanennyit berakok bankbetétbe, vagy tőkegarantált akármilyen befektetésbe rövidebb távokra. Ez az eset elmegy. Na de amit te írsz, az mindennek a teteje. Rablóbanda...

2011. aug. 20. 23:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát azok úgy is megengedik, ha meg én azt mondom a páromnak, hogy alá ne írja (neki is van tulajdonrésze benne) én leszek a szemét állat. Már ilyen szöveget nyomott neki, hogy ugyan ne aggódjon, csak az ő részét érinti a többiekét nem. Hát érdekes.
2011. aug. 20. 23:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Bank nem fog adni ingatlanRÉSZtuladjonra jelzálogot, mivel egy teszemazt 20%-os ingatlanrész nem piacképes! Nem tudják a nagyszobát és a fél fürdőszobát elárverezni ha nem fizet az ember.
2011. aug. 21. 00:29
 6/8 anonim ***** válasza:

"ráterhelteti egy házban lévő tulajdonrészére, "

a többieknek is kell akkor az aláírása, házrészre nem lehet felvenni hitelt, úgy tudom, nemde?

Ha a te házrészed is akkor küld el a pi...ba hogy a te házadra ugyan ne vegyen fel, ha pedig a házhoz nincs közöd akkor hagyd rá, a testvéredet sajnálom, ezeknek beszélhetsz, ezeknek meggyőződésük hogy így a jó, és majd ők jól járnak, nem tudsz mit csinálni velük.

Nézz utána a hiteleknek legalább valami kedvezőbbet vegyenek fel és ne fogadják el rögtön az elsőt amit az ugyintéző mond.

ja és nem te vagy a hülye, vigyázz nehogy elkapd ezt a szokást a sogorodtol, ennyi

2011. aug. 21. 00:32
 7/8 A kérdező kommentje:

Az enyém nem, a páromé, ő meg úgy se mond nemet mindegy mi a véleménye, mert jaj a család, mi lesz akkor, meg kitörne a harmadik világháború, hogy biztos én mondtam, mi közöm nekem hozzá.

Mondjuk engem nem is érint, ha viszik az egészet, van nekem sajátom, amire az a család semmit nem fog sose terhelgetni, csak elég érdekesen gondolja az uraság.

Tudom, hogy ilyen nincs, hogy csak az ő fél fürdőszobájára terhelik, de van képe előadni ezt, hogy így van, mert ha majd nem írná alá, akkor "de szemét vagy, neked nem is számít" kártyát előhúzza. Pedig de. Szóval még hülyének is nézi.

Na meg abból a hozzáállásból, ami miatt odajutott nem sok jót néz ki az ember.

Rajtunk kívül az ő családjukból mindenki oda van, hogy ez milyen jó (mint az összes többi elfuserált hitelük) aztán kíváncsi voltam, hogy most tényleg én vagyok a hülye, vagy mi van...

2011. aug. 21. 01:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha talál olyan befektetési módot aminél az EBKM nagyobb mint a hitel THM--je akkor jól csinálja, egyéb esetben csak bukik rajta.
2011. aug. 21. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!