Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem tudunk fizetni! Mi tegyünk?

Nem tudunk fizetni! Mi tegyünk?

Figyelt kérdés
Elég hosszú a történet,megpróbálom tömören röviden leírni.A páromnak van egy hitelkártyája,amiről 1 éve kénytelenek voltunk apránként levenni 150.000 ft-ot,hogy mindent tudjunk fizetni.Sajnos megszorultunk,2 éve megszűnt a munkahelyünk,azóta csak alkalmi munkák adódnak.Eleinte tudtunk 1 keveset visszafizetni,de mostanra már meg sem próbáljuk.A bank folyamatosan hívogatja,hiába mondja nekik hogy ő fizetne,de nincs miből,ha éhen halunk akkor meg azért nem tudunk fizetni.Minden héten küldik neki a felszólító levelet,a legutóbbiban az állt,hogy átadják az ügyét a behajtási osztálynak.Nekem nincs jövedelmem,ő meg segélyt kap az önkormányzattól,ennyiből élünk,meg az alkalmi munkák néha.Amúgy 3 éve élünk együtt,az én házamban,nem a feleségem,a szomszédban lévő nagyapám házába van bejelentve.Most akkor jönnek a behajtók?És ha fölhívom a bankot és azt mondom nekik,hogy már nem vagyunk együtt,és elköltözött jó messzire,mit tudnak csinálni?
2011. aug. 17. 16:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ja, ha büdös a munka... A főnök is beállhat ám dolgozni, tudtad? Meg is érdemled a sorsodat, ha ilyen semmirekellő vagy.
2011. aug. 18. 09:08
 12/20 anonim ***** válasza:
33%
Szoval neked meg budosebb a munka, mint annak a 10 fo kisebbseginek...
2011. aug. 18. 09:30
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem a munka büdös!Osszátok már az észt 10 c.-nek,megnéznélek benneteket!Beszólogatni meg tudtok!
2011. aug. 18. 09:33
 14/20 anonim ***** válasza:
Nos, ha ilyen helyzetbe kerülnék, eszembe nem jutna "észt osztani", hanem beállnék és csinálnám, amit nekik is kell. Ennyi.
2011. aug. 18. 09:36
 15/20 A kérdező kommentje:
Úgylátom még mindíg nagyon sok okos írogat ide,elég rendesen eltértünk a témától de nem is érdekel!Ti biztos nagyon tökéletesek vagytok,bár lehet hogy 100-szor többet dolgoztam eddig mint ti!Ez a baj ezzel az országgal itt mindíg mindenki fikázza a másikat,ahelyett hogy segítene!TANÁCSOT KÉRTEM NEM KRITIKÁT!AHHOZ NEM KELL ÉSZ!Nem kell beszólogatni úgyis lepontozok mindenkit:B
2011. aug. 18. 10:17
 16/20 anonim ***** válasza:

Szia. Ne foglalkozz a beszólásokkal. Nem értem, ha valaki segíteni nem akar, jó szót nem tud, miért keseríti meg valakinek a napját azzal még, hogy utálatosan beszól. Egyértelmű, hogy segítségért jöttél ide, nem kritikáért.

A hitelkártya kölcsönnel az a gond, hogy minél tovább nem rendezed, annál több lesz a visszafizetendő.

Szerencse, hogy nincs több kölcsönöd, (ha nincs.)

Szerintem nézzetek körül, mi adható el, amiből rendezhető. Két fenyő szekrény, meg egy valami, stb. Ami nélkülözhető. Rokonok felesleges bútorai, stb. Körbe kellene érdeklődni. Valamiből rendezni kellene, kibújni, menekülni és futni a végrehajtás elől még rosszabb lenne, mindent elvihetnének.

2011. aug. 19. 15:22
 17/20 anonim ***** válasza:
illetve rendezitek... mert a párodé a kölcsön
2011. aug. 19. 15:25
 18/20 anonim ***** válasza:
15%

Segítettek. Ajánlották, hogy igényeljen BPJ-t, ami ugyan csak 28.500.-, de több mint a semmi. A kérdezőnek viszont nem tetszik, hogy ezért dolgoznia is kellene, neki nem szimpatikus emberekkel, neki nem megfelelő munkát.

Én nem tudom mi a végzettséged, de tudod pár hónapja én is voltam közmunkán -igaz iskolában, mint pedagógiai asszisztens. Az eredeti végzettségemnek köze nincs a pedagógiához, sőt. Az iskolában, ahol dolgoztam, volt egy másik közmunkás is. Ő TANÁRI DIPLOMÁVAL mint UDVAROS volt foglalkoztatva. Egy pillanatig nem hallotta tőle senki, hogy nincs kedve hozzá, neki ez megalázó, stb. Csinálta amit kellett és nem csak úgy tessék lássék, hanem a legjobb tudása szerint.

Tudod nem a munka a szégyen, meg nem azzal kellene foglalkozni, hogy kisebbséggel kell együtt dolgozni, vagy sem, hanem azon kellene gondolkodni, hogy tegyél te is valamit magadért.

2011. aug. 19. 15:27
 19/20 anonim ***** válasza:
15%
Lepontozni is lehet nyugodtan, csak azt nem kell ám elfelejteni, hogy nem a te értékelésed számít, hanem rajtad kívül még jópár emberé ahhoz, hogy értékelhető legyen a válasz. De hajrá, az igazság fájdalmas, tudom. :)
2011. aug. 19. 15:29
 20/20 A kérdező kommentje:
Jaaaaa,hát én is arcoskodnék a pedagógiai aszisztens,meg udvaros alkalmazással!Nem tudom hol élsz,nem is érdekel,viszont mifelénk csak a protekcióval rendelkező embereknek ajánlanak fel ilyen helyeket,a többi meg megyen az utcára,ahol vár rá a megalázás.Volt már olyan is,hogy valaki 8 általánossal irodában ült,mert volt ismeretsége,a másik meg diplomával utcát söpört,meg árkokat takarított mert nem ismert "odafennt" senkit.Most lehet írni,hogy ez ugyanolyan munka mint a többi,meg nem szégyen,de mifelénk igenis az!Nyíltan a szemedbe röhögnek az utcán,meg hangosan be is szólnak hogy odavaló vagy.Sok emberrel megtörtént már ez.A c.-k meg ellentétben a magyarokkal legalább összetartanak tehát esélyed sincs közöttük főnökként,mert a te főnököd meg megköveteli tőled,hogy cseszegessed őket.Pfffff ennyit erről!
2011. aug. 19. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!