Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem tudunk fizetni! Mi tegyünk?

Nem tudunk fizetni! Mi tegyünk?

Figyelt kérdés
Elég hosszú a történet,megpróbálom tömören röviden leírni.A páromnak van egy hitelkártyája,amiről 1 éve kénytelenek voltunk apránként levenni 150.000 ft-ot,hogy mindent tudjunk fizetni.Sajnos megszorultunk,2 éve megszűnt a munkahelyünk,azóta csak alkalmi munkák adódnak.Eleinte tudtunk 1 keveset visszafizetni,de mostanra már meg sem próbáljuk.A bank folyamatosan hívogatja,hiába mondja nekik hogy ő fizetne,de nincs miből,ha éhen halunk akkor meg azért nem tudunk fizetni.Minden héten küldik neki a felszólító levelet,a legutóbbiban az állt,hogy átadják az ügyét a behajtási osztálynak.Nekem nincs jövedelmem,ő meg segélyt kap az önkormányzattól,ennyiből élünk,meg az alkalmi munkák néha.Amúgy 3 éve élünk együtt,az én házamban,nem a feleségem,a szomszédban lévő nagyapám házába van bejelentve.Most akkor jönnek a behajtók?És ha fölhívom a bankot és azt mondom nekik,hogy már nem vagyunk együtt,és elköltözött jó messzire,mit tudnak csinálni?
2011. aug. 17. 16:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Szegény embert még az ág is húzza.
2011. aug. 17. 16:14
 2/20 anonim ***** válasza:

A bejelentett lakcímére mennek és ott próbálnak meg behajtani amit tudnak.

Egyébként a legértelmesebb dolog az lett volna, ha bemenetek a bankba, elmondjátok hogy ez a helyzet, kértek szépen egy kis hitelkönnyítést, mondjuk 5000.-/hó. Így csak azt sikerült elérni, hogy ha valaha lesz jövedelme, annak 33%-a azonnali letiltásra kerül. A valamikori 150e forint a büntető és késedelmi kamattal és a végrehajtási költségekkel minimum 500e lesz.

2011. aug. 17. 16:23
 3/20 A kérdező kommentje:
Hát a bejelentett lakcímen nem lakik senki,csak 1 üres ház van,ami nem az ő tulajdona,hanem apámé,mert nagyapám meghalt.Igazad van,tényleg ezt kellett volna csinálni,de nekünk az az 5.000 ft is sok!
2011. aug. 17. 16:27
 4/20 anonim ***** válasza:

Pont ezért kéne a sok felesleges dolog helyett egy kis banki ügyletet tanítani a diákoknak. A felelősség alól nem tudtok kibújni, amit kölcsönvettetek a banktól, azt vissza kell fizessétek. Előbb vagy utóbb, de vissza fogjátok fizetni, valószínűleg letiltás útján, ha másképp nem megy. Jobban jártatok volna, ha elvállaltok minden létező munkát és nem nyúltok hitelkártyához. A párod bejelentett lakcímére fognak menni és visznek mindent, amiről nem tudja számlával igazolni ,hogy nem az övé. Miután ez kevés lesz, az használt cikkek értéke nagyon alacsony, amint lesz bejelentett munkája, jövedelme, annak a 33%-át tiltani fogják. Jó lesz úgy kezdeni egy új munkahelyen, hogy beviszi a tiltó papírt... Jó ómen. Amennyiben adóstárs vagy (bárhol szerepel a neved a papírokon), akkor Rád ugyanez vonatkozik. Ahogy előttem is írták, a 150e-ből gyorsan lehet 1/2 millás tétel. Autó, ingatlan, bármi kerül a nevetekre, azon jelzálog lesz. Mármint az ingatlanon, az autót viszik. Előbb kellett volna gondolkodni. Sajnos nagyon sok olyan ember van, aki azt hiszi, hogy a bank jótékonysági intézmény, szeretetből ad hitelt, aztán majd ráérünk visszafizetni. Ez nem így van.

Javaslom, hogy mielőbb kezdjetek el törleszteni, akár kis összegekkel is, akkor kaphattok haladékot, együttműködést kell mutatni.

egy volt adósságkezelős

2011. aug. 17. 16:49
 5/20 A kérdező kommentje:
És ha nem engedem be őket,mert azt mondom hogy ő már nem lakik itt,én meg nem tudtam a hitelről akkor mi van?Rendőrt hívnak?És ha tényleg így lenne,hogy a hátam mögött vett föl hitelt,én meg nem tudtam róla,ma meg már nem volnánk együtt akkor is hozzám jönnénk követelőzni?Ő meg valahol élne boldogan úgy hogy rajtam vasalják be?
2011. aug. 17. 17:21
 6/20 anonim ***** válasza:
szerepe a szerződésen az aláírásod vagy sem? Ha nem, akkor ez után a mondat után elköszönnek és elmennek, ha igen, akkor Nálad is foglalhatnak, az ügyet bíróságra adják, kimegy a bírósági végrehajtó és ha nem engeded be, akkor igen, rendőrt hív, mert hivatalos személy, be kell engedned.
2011. aug. 17. 17:29
 7/20 anonim ***** válasza:
ha nem tudsz róla, akkor nyilván az aláírásoddal sem igazoltad a hitelelvételnél, hogy együtt éltek, bármi közötök van egymáshoz...
2011. aug. 17. 17:30
 8/20 A kérdező kommentje:
Nem írtam alá semmit.A párom vett hitelre 1 hűtőt,ami vissza is lett fizetve.Ekkor ajánlották fel neki,hogy váltson ki egy hitelkártyát.Nem akartunk hozzányúlni,vésztartaléknak félretettük.Utólag nézve elég nagy hiba volt.
2011. aug. 17. 17:35
 9/20 anonim ***** válasza:
Ha nem egy helyre vagytok bejelentkezve, te miért nem igényeltél BPJt az önkormányzattól?
2011. aug. 18. 08:19
 10/20 A kérdező kommentje:
Igényeltem,csak 1 hónap után kiakartak küldeni közmunkára,amit nem vállaltam el.Most lehet szidni!Nem a munkával van bajom,végeztem már nagyon sok nehéz fizikai munkát,de 10 fős kissebbségi mellett főnöknek lenni,ugyanannyi pénzért felénk nem 1 életbiztosítás.Szétszedtek volna napok alatt!
2011. aug. 18. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!