Mit ajánlasz kis összegű befektetésre, megtakarításra?
Nekem nem is olyan kis összeg, 100E Ft-ról lenne szó. Nagyon sok időbe telt, míg összejött.
Igazából nem tudom (és nem értek hozzá), hogy hogyan járnék jobban. Lehet, hogy nincsenek nagy különbségek a bankok ajánlatai között, de ha egyik egy kicsit is jobb, akkor akár x % + 50 Ft is jól jön.
Utánaolvastam a TBSZ-nek, de nem tudom hogy így járok-e jobban, hogy 5 évig nem nyúlok hozzá vagy mindig máshova kéne lekötni.
Vagy esetleg tudsz linkelni, ahol van vmi táblázat, ahol össze lehet hasonlítani a dolgokat?
Köszönöm!
TBSZ-es lekötésre Sopron Bank, Axa, Unicredit, amik jók.
Szinte biztos, hogy egy 5 éves TBSZ-es lekötéssel jobban jársz, mint ha mindig ide-oda viszed, a 16% kamatadó azért nem kevés. Inkább azon kell elgondolkodnod, hogy fix vagy változó kamatra kötöd le, esetleg befektetési számlához csinálsz inkább TBSZ-t, és ott fekteted be. Változó kamat esetén jellemzően a jegybanki alapkamathoz kötik, fix kamatnál meg végig ugyanannyi, ha a jegybanki alapkamat a jövőben nő, akkor előbbivel, ha csökken, akkor utóbbival járhatsz jobban.
Köszönöm szépen a választ!
A kamatadóról meg is felejtkeztem. :(
Utánajárok az említett bankoknak.
tegnap 22:33:
F.aszság, a megtakarítást kicsiben kell kezdeni, és minden Ft számít.
Fundamenta fix, biztos, 30%ot kapsz rá havonta. Nekem most fog lejárni. Talán még megvan valahol a személyi bankár száma akinél megkötöttem. Üzenj priviben ha kéred :)
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!