Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Levonhat -e az OTP 1 havi...

Levonhat -e az OTP 1 havi gyest meg családit egyszerre?

Figyelt kérdés
Van A-hitelem,208 ezer forint.Minden hónapban a számlámra ráérkezik a gyesem meg a családim.Más jövedelmem nincs.Ők állították be a hitelkeretemet.3 éve ennyi.Minden hónapban rendszeresen érkezik a pénz és a kamatot is mindig kifizetem.Hétfőn jött az SMS,hogy lecsökkentették a hitelkeretemet 104 ezerre.Így viszont augusztusban egy vasat nem tudok kivenni a számlámról.Itt vagyok 4 gyerekkel pénz nélkül.2 napja járok be hozzájuk és nem tudják/vagy csak nem akarják/ , elintézni a részletfizetést.Azt kértem hogy töröljék mind a 208ezer hitelemet és 1 év alatt visszatörlesztem mind ,de a nő szerint a rendszer nem engedi.Sehol nincs hitelem sem tartozásom.Egyszerűen nem értem hogy mi lehet a gond.Létezik az hogy egyben levonhatják?Én úgy tudom hogy még a bíróság sem ítélheti meg hogy valakinek a teljes fizetését/pénzét/elvegyék.Ráadásul ez Gyes meg Családi.Ha valaki volt már hasonló helyzetben kérem írjon!
2011. júl. 26. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Neked nem a fizetésedből tiltottak. Azt nem lehetne, max. 50 százalékot.

De nálad nem erről van szó, hanem a hitelkeretedet módosították. Olyan, mint az inkasszó: ilyenkor a bank nem vizsgálja, hogy milyen forrásból jön rá a pénz.

Olyan embernek, aki a te helyzetedben van, csakis postán szabad kérni a gyest meg a családit, ahhoz nem tudnak nyúlni. Ezt jelentsd is be még ma vagy holnap az államkincstárnál, a jövő hónapig meg kérjél kölcsön barátoktól, rokonoktól, hogy kihúzd addig valahogy.

2011. júl. 26. 17:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,de sajnos kölcsön kérni nem tudok senkitől.A gyest és a családi utalását meg még hétfőn átkértem.Csak azt nem értem hogy ha mindenkinek lehet részletre visszafizetni/ezt a bankban mondták,van egy ilyen lehetőség hogy 6,vagy max.12hónap alatt/ akkor nekem miért nem?
2011. júl. 26. 17:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha lecsökkentették a hitelkeretet,mert nem érkezik a számládra annyi pénz,akkor nem kaphatsz részletfizetést sem.
2011. júl. 26. 17:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Mert azt akkor lehet, mikor már felmondták a szerződésedet, és végrehajtóhoz került az ügy. Akkor meg már az a végrehajtó dolga, és vele kell megegyezni erről (ő se köteles megadni, de általában szokták, ha látják a fizetési hajlandóságot - mert őket az érdekli, hogy belátható időn belül a pénzükhöz jussanak, persze plusz a költségeiket ráterhelve kamatostul).

Neked egy nem felmondott folyószámlád van, amire történetesen A-hiteled van, amit maximálisan lepadlóztál. Ez nem egy hagyományos hitelszerződést jelent, hanem egy hitelkeretet, amit te történetesen maximálisan lepadlóztál. Csakhogy az A-hitel keretét a jövedelmedhez mérten határozzák meg, és hogyha ez már nem kielégítő a korábbi összeghez képest, akkor korrigálják a keretet. Az, hogy te ezzel olyan minuszba kerültél, hogy semmit nem tudsz már felvenni, az egy dolog, de ők ezt nem nézik.

Nekem is volt egyszer ilyen diákkoromban, de csak 20ezer forintra, mikor elvették a korábbi lehetőséget, nekem meg mindig -20 ezerben volt. Én telefonáltam a szüleimnek, és úgy oldottam meg arra a hónapra, más nincs.

2011. júl. 26. 17:57
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Nem érkezik kevesebb pénzem a számlámra mint eddig.3 éve állították be,és 3 éve forintra ugyan annyit kapok.Mindig minden hónapban be lett fizetve a 208 ezer kamata is.Az OTP-ben sem értik hogy miért csökkentette le a központ a hitelkeretemet.És ők ajánlottak részletfizetést a 104 ezerre.Erre mondtam hogy akkor ne csak a 104 ezret hanem a teljes összeget vegyék el és részletekben kifizetem,vagyis egy év alatt.Aztán a központ mégsem engedi.Az OTP-nél van egy olyan kedvezmény hogy részletekben is ki lehet fizetni a hitelkeretet,annyi a feltétel hogy ha 6 hónap alatt akarja valaki akkor minimum 5ezerrel,ha 1 évre akkor minimum 10 ezerrel kell havonta törleszteni.Én még ennek is megfeleltem mert 1 évre a 208 ezer törlesztője havi 18ezer lenne.Csak azért próbáltam érdeklődni itt mert a bankban is tanácstalanul állnak.Csak az a röhej hogy ha ők nem tudják akkor kinek kellene?!Gondoltam hátha valaki járt már hasonlóan és elmondaná a tapasztalatát!Mégegyszer mindenkinek köszönöm!
2011. júl. 26. 19:27
 6/6 anonim válasza:
Nekem is volt 1x ilyen egyik hónapban 100 ezerrel lejebb vették a hitelkeretemet és levonták az össze fizumat.Bementem és mondták hogy lehet részletre fizetni havi 8000 forint és ott helybe vissza is utalták a pénzemet.Szintén otp.De ez még tavaly volt.
2011. júl. 26. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!