Levonhat -e az OTP 1 havi gyest meg családit egyszerre?
Neked nem a fizetésedből tiltottak. Azt nem lehetne, max. 50 százalékot.
De nálad nem erről van szó, hanem a hitelkeretedet módosították. Olyan, mint az inkasszó: ilyenkor a bank nem vizsgálja, hogy milyen forrásból jön rá a pénz.
Olyan embernek, aki a te helyzetedben van, csakis postán szabad kérni a gyest meg a családit, ahhoz nem tudnak nyúlni. Ezt jelentsd is be még ma vagy holnap az államkincstárnál, a jövő hónapig meg kérjél kölcsön barátoktól, rokonoktól, hogy kihúzd addig valahogy.
Mert azt akkor lehet, mikor már felmondták a szerződésedet, és végrehajtóhoz került az ügy. Akkor meg már az a végrehajtó dolga, és vele kell megegyezni erről (ő se köteles megadni, de általában szokták, ha látják a fizetési hajlandóságot - mert őket az érdekli, hogy belátható időn belül a pénzükhöz jussanak, persze plusz a költségeiket ráterhelve kamatostul).
Neked egy nem felmondott folyószámlád van, amire történetesen A-hiteled van, amit maximálisan lepadlóztál. Ez nem egy hagyományos hitelszerződést jelent, hanem egy hitelkeretet, amit te történetesen maximálisan lepadlóztál. Csakhogy az A-hitel keretét a jövedelmedhez mérten határozzák meg, és hogyha ez már nem kielégítő a korábbi összeghez képest, akkor korrigálják a keretet. Az, hogy te ezzel olyan minuszba kerültél, hogy semmit nem tudsz már felvenni, az egy dolog, de ők ezt nem nézik.
Nekem is volt egyszer ilyen diákkoromban, de csak 20ezer forintra, mikor elvették a korábbi lehetőséget, nekem meg mindig -20 ezerben volt. Én telefonáltam a szüleimnek, és úgy oldottam meg arra a hónapra, más nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!