Mennyi idő telik el, ha nem fizetek egy hitelt, hogy történjen valami a bankok felől, például árverezés?
Szia.
Folyamatosan változik ez. Bankja válogatja valamelyik 30 nappal az elsö elmaradt törlesztés után már macerálja a pácienst hogy ami el maradt fizesd be aztán ha jól tudom 90 nap után kezdik el hogy fel mondják a szerzödést ha valóban fel mondják ez 180 után szokott be következni akkor adják át behajtó cégeknek akik ujfent macerálni fognak hogy fizesd be lehetöleg minél hamarabb fel ajánlanak neked egy konstrukciót amit ha el fogadsz még "jól"jársz ha ezt nem teljseited na akkor megy az egész peres eljárásra persze ekkor már a behjtó cég költségei plusz a kamatos kamatok is a nyakadon lesznek,miután az ügy végig ment a biróságon addigra a hitel simán a 2*lesz az eredetinek na akkor kezdödik az árverezés de ez akár 2.5év is lehet ház érték függvényében.
Kb ennyi ha vaéahol hibáztam javitanak.
A bankkal tudsz tárgyalni, adhatnak kül. lehetőségeket. Attól függ, milyen a hitelszerződésed. Érdemes előbb velük beszélni, mint önkényesen nem fizetni.
Azzal vigyázz, hogy csúsztatod ill. nem fizeted, mert ha átadják behajtó cégnek(azért előtte többször felszólítanak), akkor már a bank nem segíthet, a cég mindent behajt, inkasszál, árverez, ott már te csak "megfigyelő" és síró fél lehetsz, nem ügyfél.
Az inkasszó a legrosszabb, mert hirtelen jön, teljesen nem jutsz a pénzedhez stb.
Ráadásul ott bármi elhamarkodott esetleg jogtalan történik, neked kell utánajárnod, hogy ne úgy legyen. Tudom, hogy nagyon nehéz a hitelek fizetése, de ha normálisan közelíted meg a dolgot, a bankoknak is érdeke, hogy jó ügyfelet megtartsanak. Lehet esetleg, hogy kis ideig szüneteltetheted a fizetést, átütemeznek. Érdeklődj a banknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!