Mit ajánlotok nekem ebben az esetben?
Szeretnék valami megtakarítást, de olyat, h tegyük fel januárban belepakolok kezdésnek mondjuk 20 ezret, aztán februárban, ha úgy jön össze akkor 30-at, aztán így havonta tolnám bele változó összeggel a pénzt, de ha nem raknák bele fél évig akkor se lenne baj.
Persze valamennyit kamatozna, de ha kiveszem max. a kamat veszne el, mert van már olyan megtakarításom, ahol 10évig fizetnem kell, nem lehet hozzányúlni, ha mégis akkor nem csak a kamat, hanem a pénz egy részét is bukom.
Államkincstár az jó?
Én a névre szóló takarékszelvényt használom, 3 hónapos lekötésre mert (most valami 9,5% a kamat)
- elmúltam 18
- van időm bejárni mindig frissíteni.
- minimum 10. 000 Ft-ot betudok egyszerre tenni.
Negatívum hogy a 3 hónap után nem kamatozik! Szóval be kell menni és aktualizálni... (De 40 méterre dolgozom tőlük...)
Ha jol gondolom, neked megtakaritasi szamlara van szukseged. Szinte mindegyik banknal van ilyen termek. Esetleg javaslom a cib malacpersely megtakaritast.
www.cib.hu/maganszemelyek/szolgaltatasok/megtakaritasok/malacpersely/index?a=euro_110606
"² A CIB Malacpersely Számla sávos kamatozású. Amennyiben az adott kamatperiódusban nem érkezik be új megtakarítás, vagy érkezik, de 10 ezer forintnál kevesebb, az alkalmazott kamatláb 2,50% a teljes egyenlegre. Amennyiben az adott kamatperiódusban a számlán bármilyen terhelés történik, az alkalmazott kamatláb 0,10% a teljes egyenlegre."
Hogyan történik a kamatperiódus számítása?
- Havi?
- Negyed év?
- Év?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!