Ha felmondott banki jelzáloghitelem van, én is eladhatom az ingatlant?
16mft-ot vettünk fel a raiffeisennél.most már több mint 36milla.
Ennyit nem ér a ház,de valamennyiért el tudnám adni ha minden igaz.
Kérdésem:Én eladhatom vagy csak a bank?
Olyan nincs!Szerintem így ne lehet eladni.
A vevőnek tehermentes házat kell eladnom,hiszen én vettem fel rá a hitelt,én költöttem el,nekem kell kifizetni is.
Fizettem 2 évig,doszt jött a válság,apa munkanélküli lett,törlesztő megemelkedett,itt van 3 gyerek,fizetni ahitelt nem tudtuk...így jártunk.
Lehet lenne vevő,de jóval kevesebbért venné meg,mint amennyit ér,gondoltuk eladnánk neki a házat....ha lehetne.
Így kevesebb lenne az adósság is.
Törlesztőt kezdtük 104.000ft-ba,most 298.000ft.MIBŐL FIZESSÜK?ÁÁÁÁÁÁÁ..
Szóval ez a helyzet.
Nem tudom mit szól erre a bank,mert ma tettem lépést ezügyben,most várom a visszahívásukat.
Jól írta az első! Csak akkor tudod eladni,ha a vevő a hitelt is "megveszi"!
Apunak tartozik egy koma, az is ezzel próbálkozott. A kutya nem vette meg 5 év alatt így a házat, pedig azon nincs is olyan veszélyesen nagy hitel!
Szerintem a kérdezőnek van igaza. Tegyük fel (persze a bank engedélyével) eladod a házat 15 milláért, azt ugye odaadod a banknak, és a fennmaradó hitelt meg törlesztheted még, ha egyáltalán tudod.
Amiről az előző válaszoló írt, az a hitelátvállalás. De baromi macerás, mert ugye az átvállalónak is át kell menni a rostán, és nem kevés kp-val kell rendelkeznie hogy egyáltalán átvehesse a hitelt.
Igen,ez elég komrikált egy helyzet,csak gondoltam ha eladom annyival is kevesebb hitel maradna a rafi felé.
Egyébként nem tudom fizetni a hitelt mert mint írtam nagyon sok a törlesztője.Még fele bevételünk sem jön be ,mint amennyit kérne a bank,de a pláne az,hogy mivel felmondott hitelről van szó,így csak találgatni tudok,hogyan tovább...
A vevő egyébként max.8millát adna érte,többet nem.
Az itteni ingatlanárak szinte a béka feneke alatt vannak.
Tudni kell,hogy a hitelt közösen a szüleimmel vettük fel,tehát pótfedezet az ő ingatlanuk.Ők már a házból ki is költöztek,mert féltek,félnek a kilakoltatástól.
Tehát így kaptunk 16millát,(amit 2 évig rendesen is fizettünk havi 104.000ft-tal),de a válság miatt,és a párom munkahely elvesztése miatt jött a káosz:(
Tegnap vártam,hogy visszahív a bank,de nem tette.
Én az ingatlant tehermentesen szeretném eladni,de kérdés,hogy a bank ebbe bele-e megy,hogy a vevő csak ennyit tud fizetni érte.
Szó sincs átvállalásról,hiszen mi költöttük el a pénzt mint írtam,kifizetni nekünk kell.ÉN SEM VÁLLALNÁM ÁT SENKI HITELÉT!
Esetleg a bank a fennmaradó összeget ráterheli a szülői ingatlanra,de ezenkívül van még egy ingatlanunk,tán arra is.
Mindenképpen ki kellene így adnia a banknak a törlési határozatot,mert gondolom azért a banknak is érdeke,hogy valamennyi pénze jöjjön neki vissza.
Ki tudja,hogy a bank is mikor tudná értékesíteni?Akkor meg már lehet olyan alacsonyak lesznek az ingatlanárak,hogy még 5millát sem kapna érte.
Örülhetek ha ennyiért elmegy a ház,mert innen mindenki csak menekül,mert nincs sem munka,sem semmi...
Szóval ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!