Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem szeretek itt lakni, ahol...

Nem szeretek itt lakni, ahol most vagyunk.20 évig el sem költözhetek? !

Figyelt kérdés
Megpróbálom összefoglalni röviden: Ez a lakás a szüleim nevén volt fele-fele arányban anno. Anyukám fiatalon elhunyt, megörököltem az ő 50% részét. A párommal ideköltözött a lakásba , apám már rég a szeretőjénél lakott akkor. Választhattunk a párommal, hogy vagy felveszünk hitelt, és kifizetjük apámat /magyarul megvesszük az ő 50%-át is/, vagy előbb utóbb jönnek a végrehajtók apám milliós tartozásai miatt /ezek a tartozások nem a lakáson voltak/ és kilakoltatnak minket, stb. Természetesen megállapodtunk apámmal, és már a 7. terhességi hónapomban voltam, mire elintéztük az adásvételt. Apámé tehát a lakás értékének a fele készpénzben, miénk a lakás, mindenféle tartozás nélkül. Ezért nyugodtabban is élünk, így normálisan lehet nevelni a kisfiunkat. Igenám, de azért nem ez álmaim otthona, hogy őszinte legyek... főút mellett van, jön-megy a vonat, busz, teherautó... fojton teli a pöcegödör, csatorna nincs, ezért alig tudok mostni néhányszor a géppel. Nincs víz a konyhában, és gyerekszoba sincs, ez csak egy szoba-konyha-fürdőszobás lakás. Másik probléma: 75 éves félnótás , rosszindulatú nagyanyám is itt él a telken, egy melléképületben. Kis szoba-konyha. Csak akkor tudjuk majd eladni a házat, ha ő meghal, mert ennek az egésznek nincs annyi értéke, hogy abból két lakást tudnánk venni, én meg vele együtt biztos nem élek egy lakásban. Most úgy áll a helyzet, hogy olyan lakásra fizetünk 20 évig a banknak, ahol nem is szeretnék lakni? Vagy mit tudok/tudunk tenni? Akár panelba, akár máshol laknék én... de itt nem szeretek. Utcára meg nem rakhatom az öregasszonyt, csak azért , hogy mi eladhassuk, vegyünk magunknak egy normális lakást, és mi élhessünk, nem? De el sem adhatjuk most 20 évig egyáltalán? Segítsen valaki... :(
2009. ápr. 2. 13:55
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat ... tehát a párom ideköltözött a lakásba, miután egyedül maradtam anyukám halála után... apám már akkor sem lakott itt. Csak a lakás fele volt a nevén, amit megvásároltunk tőle, ahogy írtam.
2009. ápr. 2. 14:02
 2/5 anonim válasza:
Nem könnyű helyzet. Csak ha eladjátok és kiegyenlítitek a hitelt, azután tudtok valami más helyre menni.
2009. ápr. 2. 23:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Na jó, de hová rakjam nagyanyámat?
2009. ápr. 3. 09:15
 4/5 anonim válasza:

Mi annó régen voltunk hasonló helyzetben, hogy a mama nem akart velünk költözni,erre kitalálta, hogy elmegy idősek otthonába. Így is tett, a nyugdíja x %-ért vígan elélt egy nagyon jó körülményeket biztosító otthonban. Így a mi lelkiismeretünk is tiszta volt, ő meg tök jó körülmények között élhetett, gondozták, ápolták, bezarándokolta Európát, stb.

Próbáljátok rávenni a mamit, hogy tegyen így, neki is könnyebb, meg gondtalanabb lesz. Más választása úgy sincs.

2009. ápr. 3. 17:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Gondolom ez egy kicsit már eső után köpönyeg, de... Édesapád adósságai után nem te felelsz, a végrehajtó is legfeljebb az ő ingatlanrészének hányadára jegyezhet be végrehajtási jogot, ami annyit jelent, hogy amennyiben eladásra kerül az a ház 1/2-ed tulajdonrésze, a vételárból levonásra kerül az adósság. Amennyiben a végrehajtó árverést kezdeményez, ott nektek, mint résztulajdonosoknak elővásárlási jogotok van. Ez egy kicsit kétélű fegyver, mivel árverésen nem lehet hitelből fizetni, viszont így biztosan olcsóbban jutottatok volna a maradék 50%-hoz. Vagy ha szerencsétek lett volna és érkezik rá vevő, megegyezhettetek volna, hogy az ti 50%-otokat mennyiért adjátok el neki.

Ami nagymamádat illeti, amennyiben nincs haszonélvezeti joga az ingatlanon, akkor csak rajtatok múlik, mikor külditek el egy otthonba. Lehet, hogy ő úgy gondolja, hogy szívesebben maradna, de ezért nem kell a te életminőségedet feláldoznod. Az idő telik, a dolgok változnak...

2009. ápr. 4. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!