Érdemes fundamentába befektetni?
27 éves vagyok és 8 hónapja van csak fix állásom. Eddig is mindig takarékoskodtam, de úgy látom, hogy ha csak félreteszek x összeget, abból még nem lesz lakás.
Viszont előbb utóbb szeretnék lakást venni,mert most albérletben lakom.Ez végülis a fő cél. Ezért fontolóra vettem a Fundamenta lakáskasszát. Viszont Budapesten sem olcsó a lakás, így nem tudom, hogy mennyi időre érdemes kötni. Illetve mivel bizonytalan világban élünk, mi a garancia, hogy 8 év múlva is lesz munkám. 8 év hosszú idő.
Segítséget kérek, aki ebben járatosabb!
Köszönöm
:D
Vicces volt. Nem nézni szeretném a pénzt, hanem egyszer majd lakást venni belőle.
S
Három abszolút friss hír…
It Just Went From Bad To Far, Far Worse As Germany Says Italy Is Too Big For EFSF To Save, Refuses To Carry Euro Bailout Burden
The Official Calls For Change Roll In: "Fire Geithner"
Emergency Meetings Galore: ECB To Hold Crisis Conference Sunday, G20 To Hold Call At 2230 GMT Tonight
PS: nekem már elment a kedvem a röhögéstől, de örülök, hogy neked még jó kedved van:)
Ez tényleg nem nevetséges. Viszont az elmúlt pár évben is voltak pénzügyi válságok, annak idején 1929-ben is kilábaltak valahogy, így most sem lesz másként. Az, hogy az egész világ megszenvedi, ez tény.
Viszont élni kell tovább, tenni a dolgunkat, s a körülményekhez képest a legjobbat kihozni belőle.
Nem gondolom, hogy egy mai kispolgári szintű ember csak úgy aranyba vagy ezüstbe tudná fektetni a pénzét, s meg is érné neki.
A tőzsde lutri, nagyon ügyesnek kell lenni és valamennyire átlátni a dolgokat. Így, az ilyen embereknek marad a kevésbé kockázatos betétek.
Nekem egy icipici fundamentám volt, ráadásul nem is olyan régen kötöttem. Most álltam lakásvásárlás előtt és kellett hitel, hát menjünk végig mindenen, mi a legkedvezőbb, úgy voltam a fundamentámmal, hogy az úgyis alig valamennyi, hadd maradjon, majd egyszer max burkoltatok belőle vagy valami. Na ehhez képest mikor a fundamentás felvázolta, a lehetőségeket úgy kellett felkanalaznom az államat, hogy milyen jó ajánlat és sehol nem tudtak még csak a közelébe sem érni. Az elején csak néztem mikor számolt és nem is értettem, aztán kérdeztem, hogy oké-oké de akkor erre még jön rá valami plusz fizetni való havonta nem? Vagy hogy van az, hogy 4 évvel hamarabb befejezem 100%-ig biztosan, hogy fix részletekkel, nem fogják feljebb tolni ilyen-olyan ürügyekkel és nem is kerül többe?
Alig több mint 10 és fél év alatt fog lejárni a hitelem, és egy millióval kevesebbet fogok visszafizetni, mint ami legjobb ajánlat 15évre lett volna sima banknál, a törlesztőben pedig nincs ekkora különbség, sőt a második periódusban sokkal kisebb, és mindig ugyanannyi marad. A bankos meg csak addig tűnt jónak míg el nem olvastam az apró betűben, hogy a nagybetűs törlesztő az csak három hónapig van ám, utána máris emelik pár ezerrel. Meg utána ahányszor vége a kamatperiódusnak bármikor emelhetik ám..
Szerintem tök jó. Bár az igaz, hogy önerő nélkül lakást venni. Viszont másik bank hitelénél meg a fundamentád hitellel együtt önerőnek számít, meg minden szarra el lehet költeni a beépíthető sütőtől, a locsolórendszeren át az internet kiépítésig, nem csak lakásvásárlásra.
Nagyon köszönöm kedves utolsó az őszinteségedet, mert én is erre jutottam, hogy ma Magyarországon nekem senki nem ad 72 ezer Ft-ot évente a havi 20ezres megtakarításomhoz, illetve, hogy nem kell aggódnom majd,(mint annyian teszik manapság) hogy felmegy a törlesztő részlet, s az a 3,9 %-os kamat igen kecsegtető.
Tudnál még abban segíteni, hogy te milyen időtávra és mekkora összeggel takarékoskodtál? Illetve simán fundamentát kötöttél valakinél, vagy az otp-set?
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!