Van olyan közöttetek aki már kifizette a diákhitelét?
Az a baj a diákhitellel, hogy viszonylag kevés rá a kamat, és a te fizetésedhez igazítják a törlesztőrészletet. Ez azért nagyon húzós, mert így van, hogy csak a kamatot fizeted vissza, ha a minimumot törleszted, de a felvett hitel tőkéjét mégsem. Én azt csináltam, mivel csak első évben kellett felvennem, hogy az egyetemi éveim alatt gyűjtögettem a pénzem, és egyben befizettem. Ez nekem 4 évemben telt, de még egyetemista voltam, tehát mire el kezdtem dolgozni, nem volt semmi hitelem :)
Igaz, nekem a nővérem is felvette hasonló okok miatt, és ő tanácsolta, hogy nagyobb összegekben fizessem majd be.
Persze, csábító, hogy a felvételtől számítva csak évek múlva kell elkezdened a törlesztést, de ebben van a veszélye is, hogy az alatt meg kamatozik rendesen.
Sokan emiatt utálják, pedig minden le van írva a szerződésben, és ez üzlet. Nekem is jól jött az a pénz, de tisztában vagyok vele, hogy semmi sincsen ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!