A hitelügyintézőt a bírálat után ki fizeti?
Figyelt kérdés
Hallottam már olyant, hogy a felvett hitelből vonják le, és olyant is, hogy a bank fizet neki. Jelzáloghitelről lenne szó, lakásvásárlás miatt.2011. jún. 28. 10:19
1/5 anonim válasza:
Az fizeti, akinek dolgozik. Ha banki ügyintéző, akkor a bank.
2/5 A kérdező kommentje:
Egy irodán keresztül vennénk fel hitelt.
2011. jún. 28. 11:07
3/5 anonim válasza:
Én még a válság előtt vettem fel a hitelt, akkor az volt a trendi, hogy az adott bank (ahonnan a hitelt vettem fel) fizet neki jutalékot. Persze volt olyan is aki a hitelt felvevőtől kérte el a pénzt, sztem egyszerűbb ha megkérdezed az irodát és a cégnek is utánanézel legalább a neten alaposan.
4/5 A kérdező kommentje:
Nekünk ez az iroda azt mondta semmibe sem kerül majd.
Egy ismerősöm vett fel hitelt 1 éve ezen az irodán keresztül, akkor a felvett hitelből levonta a bank az irodának szánt összeget. Az ismi azt mondta, hogy ezt akkor tudták meg, amikor kapták az összeget.Meg is lepődtek... Igaz más banktól igényelték a hitelt.
2011. jún. 28. 11:20
5/5 anonim válasza:
Ez nem a banktól függ, hanem attól, hogy milyen szerződésed van a hitelügyintézővel. Amúgy, mivel a bank is fizet nekik, de sokszor van visszaírás is (visszaveszi a bank a teljes kifizetett jutalékot), ha nem fizet rendesen v. egy bizonyos idő előtt kiváltja a hitelét, akkor jogosan tarthat igényt a munkadíjra. Arról nem tehet senki, hogy pl. 1 év múlva az ügyfél munkanélküli lesz és nem tudja a részleteket fizetni. Akkor tőle visszavonják a már kifizetett és elköltött jutalékát. Ez nem korrekt a bank részéről, ő nem tehet róla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!