Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP? Létezik belső feketelista?

OTP? Létezik belső feketelista?

Figyelt kérdés

Szeretem volna felvenni egy minimális összeget az OTPnél (személyi kölcsön), azonban elutasítottak, azzal az indokkal, hogy az utolsó személyi kölcsönömet (szintén OTP, kifizetve) prolongáltam. Ami annyit tesz, hogy a prolongálási idő után 1,5-1 évig hitelképtelen vagyok a szemükben. Jöjjek vissza 1 év múlva.

Köszi.

Ez olyan 3 hónapja volt kb, azóta bankot váltottam, és a kölcsönrészt megtudtam oldani, szerencsére nem is lett szükségem rá. Azóta is bújom az akkori szerződést, és az üzletszabályzatot, és semmilyen erre vonatkozó részt nem találok. Viszont bogarat ültettek a fülembe, és elkezdtem gyanakodni, hogy esetleg KHR listára tettek.

Bementem a bankba, KHR ügyféltudakozvány, ma megkaptam a választ. Nem szerepelek a nyilvántartásban, tehát tuti nem vagyok a KHR listán.

Szóval, szerintetek elképzelhető, hogy van valami belső feketelista az OTP-ben? Vagy pedig ez tényleg megszokott? Mert én igazságtalannak érzem, ugyanis a hitel kifizettem, tartozásom nincs, véleményem szerint az pedig bárkivel megeshet, hogy munkanélküli lesz, és ha van rá lehetőség, felfüggeszti a hitelét.

2011. jún. 27. 19:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem váltottál bankot,mert még mindíg az OTP-nél vagy.

az adatbázisban ott az egész OTP-s történeted.

Válts bankot.

2011. jún. 27. 19:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
és természetes, hogyha egyszer felfüggesztettél egy hitelt akkor utána óvatosabbak. Azt jelenti,hogy nincsenek tartalékaid amiből fizethetnéd ha megint történik valami.
2011. jún. 27. 19:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

a banknak nem kötelessége neked hitelt adni. még csak meg sem kell indokolnia, h miért nem ad.

ennyi.

tetszettek volna nem bevezetni a bankadót, mg nem a bankok nyakába varrni a sok nemfizető devizahitelest...

2011. jún. 27. 19:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Utolsó: szerinted a bankokat megfogja a bankadó? Röhögve hárítják át az emberekre egy részét. Viszont egy részét nem tudják, már ezért megérte bevezetni.
2011. jún. 28. 08:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Válts bankot! Az nem megy, ha bemész egy másik OTP-s fiókba, ugyanúgy látni fogják a számlatörténeted. Ellenben bankok között nincs információmozgás (kivéve, ha bírósági végzés van róla)
2011. jún. 28. 11:24
 6/9 A kérdező kommentje:

Na, ugylátszik valamit nem érthetően írtam le, vagy rosszul fogalmaztam.

Amikor a személyi kölcsönt szeretem volna felvenni, OTP-s voltam, és a választ is az OTP-ben kaptam, miért nem vehetek fel. (Ezért is jöttem el a banktól!)

Most már nem OTP-s vagyok, és nem is szeretnék kölcsönt felvenni. Sem az OTP-től, sem a jelenlegi bankomtól (itt nem is próbáltam!).

Csupán nem értettem, akkor miért nem adtak, és miért mondták, hogy 1,5-1 évig hitelképtelen vagyok!? Tehát az OTP rendszerében, náluk hitelképtelen vagyok.

Nem tudtam, hogy ez OTP specialitás volt, vagy KHR listára tettek.

„és természetes, hogyha egyszer felfüggesztettél egy hitelt akkor utána óvatosabbak. Azt jelenti,hogy nincsenek tartalékaid amiből fizethetnéd ha megint történik valami.”

Ha 200e szeretnék felvenni kölcsönbe, az nem azt jelenti, hogy nincsenek tartalékaim? Mert ha azt mondod nem azt jelenti, mert mondjuk lehet nem akarom felélni a tartalékom ezért hitelt kérek, ugyanúgy mondhatnám, azért függesztettem fel a hitelt, mert nem akarom felélni a tartalékom. Nem?

Annyira hülye pedig nem vagyok, hogy ha bemegyek egy OTP fiókba, és elutasítják a hitelemet, elmegyek 3 megállóval arrébb egy másik OTP fiókba, és megpróbálom ott.

Szóval mint ahogy a kérdés is szólt, csak azt szeretem volna megtudni, hogy létezik-e náluk, egy úgymond belső feketelista? Ami egyébként rám nézve nekem8, csak érdekelt… Ahogy írtátok, szuvenír joga megadni, vagy elutasítani.

2011. jún. 28. 11:44
 7/9 A kérdező kommentje:

Kiegészítés:

[link]

"Érdekesség: Az OTP bevett gyakorlata, hogy nála van egy belső úgynevezett fekete lista, amire az ember felkerülhet ha vét a banki etikett ellen. Ennek a belső rendszernek nincs semmi kapcsolata a BAR listával, így más banknál még lehet hitelünk. Így ha véletlenül az OTP-től nem kapunk hitelt, ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a BAR listára kerültünk."

Hogy mi szolgált a kérdés alapjául…

2011. jún. 28. 12:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Ilyen "lista" minden banknál van. Nem egy fizikai lista, de az adatbázisban ott a neved mellett a fekete pont. Ez természetes.
2011. jún. 28. 12:38
 9/9 anonim válasza:
olyan is létezik és ezért utálom őket, hogy volt egy hitelkártya, amitől meg akartam szabadulni,mert csak fizettem fizettem és nem ment lejebb a tőke. Kiegyenlítés címén most fiezetek havi 8 ezret (még mindig jobb mint a 18!) csak éppen arról felejtettek el tájékoztatni, hogy egy darabig kuss a nevem. nem mintha szeretnék hitelt fölvenni, de hát állításuk szerint benne van abban a nemtudom hány oldalas tájékoztatóban amit a kezembe nyomtak.
2011. jún. 29. 06:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!