Ki mer felvenni a mai világban hitelt?
Attól függ mire :)
Én most szeretnék autót venni. Mivel egyben nincs meg a pénzem olyan autóra, amilyet szeretnék, ezért csak a hitel (lízing) jöhet szóba. Megvan egy önerőm, megvan hogy mennyi időre kb mennyit szeretnék fizetni. A hitelt valószinűleg HUF alapon fogom felvenni fix törlesztővel. A munkahelyemet elég stabilnak érzem, valamint érzem magam olyan képzettségűnek, hogy nem lenne probléma újat keresni. Szerencsére munkaügyileg jó helyen élek.
Ezekkel a feltételekkel merem vállalni a hitelt, de nem is egy lakás árában szeretnék (használt)autót venni.
"Akinek nincs más választása. Egy fiatal pár öregkoráig gyűjthetne, mire lenne külön háza"
így se lesz
az ugyanis a bankké...
"Sajnos az elmúlt években nagyon sokan felelőtlenül vettek fel hitelt "
a felelőtlen hitelkihelyezés miatt...
"Az emberek meg egyszerűen nulla pénzügyi ismeretekkel rendelkeznek"
nem véletlenül...
és sajnos az ún. "közgazdászok" és a "pénzügyesek" se állnak a helyzet magaslatán...
"Nem a bankok, hanem a hitelfelvevők próbáltak ügyeskedni! "
a fenti mondat szimplán hülyeség...
a bankban még legalább volt egy-két ember aki VALÓBAN átlátta kockázatokat...
15:58-as.
Csakhogy addig külön laksz, ami nagyon nem mindegy. Egyébként a felelőtlen, fűre-fára való hitelfelvétel szerintem sem jó, ezzel maximálisan egyetértek. Azt pedig nem gondolom nyerészkedésnek, ha korábban frankban vett fel valaki hitelt, mint minden másban, itt is az ember próbál kedvező feltételeket keresni. Szerintem az a baj, ha valaki nyakra-főre feleslegesen teszi ezt.
"Nem a bankok, hanem a hitelfelvevők próbáltak ügyeskedni!"
Nem véletlenül írtam, hogy a bankok ügyeskedtek! Ők pörgették fel a CHF hitelek és kölcsönök piacát(semmivel sem törődve, csak hogy a nyereségük még több legyen), orrba-szájba reklámozták ezt a hitelt, sőt ha bementem az OTP fiókba ügyintézni még akkor is rám akarták beszélni a kedvező CHF kölcsönt! Nagy üzlet ez nekik még így is hogy nem mindenki tud nekik törleszteni! Ügyeskedés = ügyesen behúztak egy csomó embert és most is csak röhögnek a markukban! Én nem bankadót vetnék ki rájuk, hanem velük fizettetném az árfolyam 140Ft feletti részét!
És lehet hibáztatni az embereket, hogy miért vették fel. De nem teljesen helyénvaló. Oké, bedőltek a reklámnak. De a bankok azt ajánlották akkor hogy nem lesz megterhelő visszafizetni. (Most meg másra mutogatnak és a segítség legkisebb jelét sem mutatják! Ez a felháborító) Sokan hittek is a bankoknak. Most meg alig bírják kiköhögni a havi törlesztőt.
Csányi meg közben a leggazdagabb magyar...
"a bankok ügyeskedtek"
Tökéletesen éretlen dolog a saját nyomorodért mást okolni. Igenis mindenki a saját tudatlansága, képzetlensége, kapzsisága miatt küzd hiteltörlesztési nehézségekkel.. Aki ezt nem látja be, és mást, mondjuk a bankokat, a kormányt, a csányit vagy akárkit okol, az nem nőtt még fel..
csak egy példa az ügyfelek miért is tudatlanok:
Fundánál van megtakarításom, havi 10 ezerrel fizetem önkormányzati lakás miatt köteles vagyok erre
a Fundánál egy drága ügyfeles közölte, hogy nekem havi 20 ezret kell fizetnem, nem 10-et, mert ahol lakok az olyan körzet, amihez köteles vagyok 20 ezret min. fizetni.
ezt így SZÓ SZERINT!
hát bementem a lakás fenntartókhoz, közölték velem, hogy elég az a havi 10ezer.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!