Ha van egy házunk és a 3 éves kislányomra akarom ráíratni. Mi ennek a módja? Költsége?
Én inkább eladnám a házat, mert felesleges röghözkötni még a gyerekedet is 6-8 év múlva itt már akkora nyomor lesz, hogy egy fillért nem fognak érni az ingatlanok, de az adókba mindenki belerokkan amit kivetnek majd rájuk.
A személyi kölcsön egyébként sem mehet rá a házra ha nem ingatlanfedezetes, ha meg ingatlanfedezetes akkor meg nem irathatod át a lányodra.
Én írtam délben.
Aztán továbbgondoltam a történetet.
Ha lesz egy bedőlő személyi kölcsön, amit még nem terheltek rá a házra, akkor elajándékozhatod a gyereknek, de csak akkor, ha jelenleg tehermentes. Egyékbént, ha a már bedőlt hitelből mentenéd ki az ingatlant, az a fedezetmegvonás. Bocs, ha nem értettem, de nem egyértelmű a megfogalmazásod.
Ügyvédi díj + ajándékozási illeték (ha még van ilyen) a költsége.
Először is, mennyi a személyi kölcsön.
Én egy rohadt telefonszámla tartozás miatt írattam a fiamra ezelőtt 15 évvel a garzonomat.Nem lett belőle semmi.A tartozás elévült.Aztán gondolkodtam, és még növeltem is a gyerek vagyonát, mert eladtam a gyámhatóság engedélyével a garzont, kipótoltuk, és vettünk neki egy 6 szobás családi házat.Mi vagyunk a holti tartó haszonélvezők.Azóta már sok víz lefolyt a Dunán, van másik házunk is, de nem bánom, hogy a gyereket bebiztosítottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!