Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi van akkor, ha a végrehajtó...

Mi van akkor, ha a végrehajtó elidegenítési tilalmat rakott a kocsimra (nem adhatom el), de közben ellopják? Ugyebár így nem tudják elárverezni sem, de mi lesz a tartozásommal?

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 14:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Legközelebb már az elején írd le a részleteket is, például, hogy a tartozásnak semmi köze a kocsihoz, akkor jobb válaszokat is fogsz kapni. A kérdésed egyértelműen arra utalt, hogy a kocsid volt a fedezet egy tartozáshoz.

Így viszont nekem baromira sántít valami a történetben. Csak úgy senki nem megy végrehajtóhoz, hogy tilalmat rakasson a kocsira, és bemondásra nem is csinálják meg.

Kérjük a teljes szorit, akkor értékelhető válaszok is lsznek várhatóan.

2011. jún. 15. 10:24
 12/16 A kérdező kommentje:
Van egy autóm. Se hitel, se tartozás. A gyerekemet 9 évig én neveltem, majd elköltözött az anyjához. 2 év után visszaköltözött, és 2 évre visszamenőleg szabták meg az x ezer gyerektartást. Ebből az x ezerből én már fizettem egy bizonyos összeget (bizonyíthatóan), de az anya nem ismerte ezt, és így elment a végrehajtóhoz. Annak sem mondta el, hogy már kifizettem bizonyos részét, sőt megbeszéltük hogy részletben fizetem ki - ennyire higgy egy nőnek.. :) - amit később letagadott, majd írásban mégiscsak elismert. Ezután még mindig majdhogynem a teljes összeget követeli most már a végrehajtón keresztül. A végrehajtó belátta hogy jogtalanul követeli ügyfele rajtam a teljes összeget - látván a befizetési bizonylatokat, stb, de neki akkor is a végrehajtást kérő az ügyfele, így neki kell hogy igazat adjon... így az autóra elidegenési tilalmat rakatott, és el is fogják árverezni, mert nem fizetem ki a teljes összeget!
2011. jún. 15. 13:23
 13/16 A kérdező kommentje:
közben meg ellopták az autót, ami már szinte nem is az enyém...
2011. jún. 15. 13:26
 14/16 anonim ***** válasza:
86%

"A HELYZET MAGA szerencsétlen amibe ÖNHIBÁJÁN KIVÜL került."

Jaaaaj, ne forgasd már ki a szavaimat! Egyébként pedig egy helyzet nem lehet szerencsés vagy szerencsétlen, csakis az azt megélő személy. Esik az eső? Aki elázik, az szerencsétlen, akinek jó termése lesz tőle, az szerencsés. Ellopták az autóját? Ő szerencsétlen, aki mellette parkolt, az meg szerencsés, hogy nem az övét vitték el.

"Nem tehet róla, miért kéne hibáztatni?"

És mégis ki a frász hibáztatja? Honnan veszel ekkora aljas képtelenségeket?

2011. jún. 15. 15:01
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem fogok veled vitatkozni, a feltett kérdésre koncentrálj!
2011. jún. 15. 16:23
 16/16 anonim ***** válasza:
Azt már megválaszoltam. Elsőként, és tökéletesen mindent elmondtam vele, azt hiszem. Nem lehet ezt ragozni. Illetve lehetett, te meg is tetted. Téves feltételezésekkel éltél a tartozás forrását illetően, természetesen tök feleslegesen. De legalább biztosítottad a sajnálatodról a kérdezőt, aki ennek örült.
2011. jún. 15. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!