Mekkora az az összeg ami felett már dolgozni sem érdemes, mert eltart a kamat?
22:10 ne legyél kiakadva. Az a baj, hogy a reakciód pont olyan, mint az emberek legtöbbjéé, akik ha egy nagyobb összegről hallanak, rögtön elkezdenek siránkozni, hogy nekik nincs annyi pénzük. Hosszú távon ez unalmas és fárasztó. Ezen kívül a világon semmi értelme sincs.
Ismerek olyan szakmunkást, aki sokra vitte, csakhogy ő nem csupán dolgozott, hanem ügyesen ráérzett arra, miben van pénz.
Egyébként én sem keresek szézezreket, konkrétan a havi jövedelmem alig több, mint ami az éhenhalásra elég. Ennek ellenére nem érzem, hogy mindig és mindenhol panaszkodni kéne. A kérdező feltett eegy kérdést, amit elméletben átgondoltam, és ennek alapján válaszoltam. Ha elkezdenék siránkozni, az semmire nem vezetne. Csak rosszabbul érezném magam, plusz még ki is osztanának.
Valamelyik választ azonban kibővíteném, nem csak gazdag emberek beszélgetnek, hanem olyanok is, akik el tudnak vonatkoztatni a saját anyagi helyzetüktől.
Higgyétek el, hogy van olyan ember aki élete végéig totál rosszkor van rossz helyen akaratán kívül, de az emberek 99%-a megtudná csinálni a "saját szerencséjét".. Én is éltem havi 72.000 forintból, na az pont arra elég hogy egy albérletben tengődj valakivel 20 négyzetméteren, fizesd a budget párizsit tesco kólát aztán bőven a nyugdíjaskorod megérése előtt már virágot vigyenek a sírodra...
Amúgy ha jól tudom az államkincstár ad 7 vagy 7,5% os kamatot, de sokkal javallottabb az ingatlan vásárlás jelenleg, ha egy kicsit konyítasz hozzá és azzal sok munka sincsen ha csak forgatod a tőkét.. Egy alapszabály: bármilyen kedvező is egy ajánlat, soha ne rakd egy helyre(se egy bankba,se egy portfólióba/termékbe/egyéb befektetésbe) az összes pénzed.
Mivel van egy "kisebb" összeged, valószínűleg az igényeid is magasabbak, így a havi 300.000 forint biztosan szükséges számodra, ergo> havi 300.000 huf > legyen mondjuk egy standard 6% az éves kamatod(12x300.000) > 3.600.000 = 6% >
600.000 = 1% > 60.000.000 = 100%, ergo 60 millióból már megélhetsz kamatokból...ekkora összegnél kedvezőbb kamatot is kaphatnál valószínűleg, de helyette több bankban helyezném el az összeget, több pénznemben, fő a biztonság. ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!