Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mekkora az az összeg ami...

Mekkora az az összeg ami felett már dolgozni sem érdemes, mert eltart a kamat?

Figyelt kérdés
2011. jún. 12. 17:27
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
Lehet rosz szakmát választottam,tény,de én tanultam,bár ennél is lehet többet az is tény.Érettségim és két szakmám van,vendéglátós.14 évesen mentem először a Balatonra hétfőtől hétfőig dolgoztam,utána amikor szakmát tanultam minden 2. héten gyakorlat volt,ezen kívűl minden áldott hétvégén bementem dolgozni,mert imádtam.Suli után egyből elhelyezkedtem,szerettem benne dolgozni csak épp nem fizették meg.Szerelmes lettem és gyereket szerettünk volna...ennyi az én sztorim...nem egy naplopó hülye nő vagyok aki inkább szül,mit,hogy dolgozzon.Persze a gyerekem nem bánom,inkább csak azt,hogy nem jó szakmát választottam :(
2011. jún. 14. 14:53
 12/21 A kérdező kommentje:
az mit jelent, hogy nem fizettek meg? bocs de mit vársz szakmunkás bizonyítvánnyal?
2011. jún. 14. 16:16
 13/21 anonim válasza:
hmm konkrétan 68ezer forintot kerestem a legutolsó munkahelyemen mielött elmentem szülni.Szakmunkás bizonyítvánnyal?Az átlag embernek ilyen van...vagy még ilyen se.Ha egyszer ezt a szakmát szerettem miért mentem volna jogot tanulni vagy hasonlót?Egyébként se lehet minden ember ügyvéd pl.Nem ezzel van a gond szerintem,mert sok diplomás is pont ennyit keres.Egyébként nem beképzeltségből,de én legalább tényleg szerettem a szakmámat és tudtam is.
2011. jún. 14. 16:33
 14/21 A kérdező kommentje:
én villamosmérnökivel fél milliót keresek
2011. jún. 14. 16:50
 15/21 anonim ***** válasza:
Ideje is már egy olyan kérdésnél beszélgetni ahol nem a siránkozó emberek vannak, hanem akik fel is tudnak mutatni valamit kemény munkával és tudással az életükről. Ahol elégedett emberek tudnak egymással beszélgetni. Kár hogy ide is bejönnek olyanok akik nem bírják ezt még hallgatni sem. Nekem van négy gyerekem, két szabadalmat tudhatok a hátam mögött, és igenis magasra juthat az ember ha van akarata és tehetsége. Nálam az emberek átlagfizetése 300 ezer nettó, ami szintén nem számít rossznak, kedves kérdező neked szívből gratulálok a munkádhoz és a fizetésedhez is.
2011. jún. 14. 19:16
 16/21 anonim válasza:
Kikérem magamnak ezt a lenézést!!!!Nem siránkozok és nem fáj más sikere!Persze én is szeretnék az lenni csak én nem vagyok ekkora mázlista.Keményen dolgoztam én is,az meg már más,hogy nem fizették meg...ez van.Na erről van szó...ilyenek az emberek!
2011. jún. 14. 22:10
 17/21 anonim ***** válasza:

22:10 ne legyél kiakadva. Az a baj, hogy a reakciód pont olyan, mint az emberek legtöbbjéé, akik ha egy nagyobb összegről hallanak, rögtön elkezdenek siránkozni, hogy nekik nincs annyi pénzük. Hosszú távon ez unalmas és fárasztó. Ezen kívül a világon semmi értelme sincs.

Ismerek olyan szakmunkást, aki sokra vitte, csakhogy ő nem csupán dolgozott, hanem ügyesen ráérzett arra, miben van pénz.

Egyébként én sem keresek szézezreket, konkrétan a havi jövedelmem alig több, mint ami az éhenhalásra elég. Ennek ellenére nem érzem, hogy mindig és mindenhol panaszkodni kéne. A kérdező feltett eegy kérdést, amit elméletben átgondoltam, és ennek alapján válaszoltam. Ha elkezdenék siránkozni, az semmire nem vezetne. Csak rosszabbul érezném magam, plusz még ki is osztanának.

Valamelyik választ azonban kibővíteném, nem csak gazdag emberek beszélgetnek, hanem olyanok is, akik el tudnak vonatkoztatni a saját anyagi helyzetüktől.

2011. jún. 14. 22:22
 18/21 anonim válasza:
Nem panaszkodni jöttem ide.Igaziból csak benéztem,mert kiváncsi voltam a válaszokra és láttam,hogy az első "szegény" hozzászólót hogyan küldték el és felháborított...most meg már csak magamat szeretném védeni,mivel nem azért vagyok csóró,mert ostoba,buta,tanulatlan,munkátlan ember vagyok,hanem egyszerűen csak nem volt még szerencsém olyan munkahelyet találni ahol rendesen meg is fizetnének.Anyukám pl nagyon okos tanult ember,mégis éppen,hogy csak megél,hétvégenként mellék állásban takarít.Ismerek olyat is aki minimál bérért dolgozik a tescoban diplomás létére...Na ennyi is.Megvan a véleményem a gazdagokról,talán jobb is ha mi nem vagyunk azok.Én boldog ember vagyok,nagyszerű a családom,bármikor számíthatok rájuk...A pénztelenség szörnyű,de még mindig jobb,mintha én is ilyen ember volnék...valószínű ezek az emberkék akik így beszéltek velem nem olyan boldogok a bőrükben,mint mi "szegények" ,de ha azok az sem érdekel!További szép napot mindenkinek!
2011. jún. 16. 14:32
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem a sikeres emberek nézik le a szegényebbeket, hanem a szegényebb irigy arra akinek jól megy. A siker nem szerencse kérdése, hanem tudás és munka. A szerencse a lottó ötös. Sokszor provokálnak engem is szándékosan, csak mert nem bírják elviselni ha valaki sokra viszi. Volt egy kérdésem, ahol kifejezetten kértem hogy csak a sikeres, jómódú emberek írjanak, persze hogy nem bírta ki pár bunkó hogy ne szólogasson be. Erre vajon miért van szükség? Nekem is az ilyen emberek miatt változott meg kissé a véleményem a szegényekről, és nem azért mert én jól élek. És tudod boldog vagyok a családommal, a négy gyerekemmel,büszke vagyok arra amit elértem, amit csak én tudok ilyen szinten a világon, egy maximálisan elégedett ember vagyok. És újra hangsúlyoznám, ennek nincs köze a szerencséhez. Ha pedig neked semmi bajod nincs azokkal akik sokra vitték, akkor miért érezni a szavaidból a folyamatos képzavart? Főleg hogy te reagáltál úgy a kérdésre mint aki fel van háborodva hogy miként lehet valakinek ennyi pénze. Ha a kérdésre válaszoltál volna, most senki nem szúrt volna le. Attól hogy nem vagy gazdag normális meglátásod még lehet.
2011. jún. 16. 21:22
 20/21 anonim válasza:

Higgyétek el, hogy van olyan ember aki élete végéig totál rosszkor van rossz helyen akaratán kívül, de az emberek 99%-a megtudná csinálni a "saját szerencséjét".. Én is éltem havi 72.000 forintból, na az pont arra elég hogy egy albérletben tengődj valakivel 20 négyzetméteren, fizesd a budget párizsit tesco kólát aztán bőven a nyugdíjaskorod megérése előtt már virágot vigyenek a sírodra...

Amúgy ha jól tudom az államkincstár ad 7 vagy 7,5% os kamatot, de sokkal javallottabb az ingatlan vásárlás jelenleg, ha egy kicsit konyítasz hozzá és azzal sok munka sincsen ha csak forgatod a tőkét.. Egy alapszabály: bármilyen kedvező is egy ajánlat, soha ne rakd egy helyre(se egy bankba,se egy portfólióba/termékbe/egyéb befektetésbe) az összes pénzed.

Mivel van egy "kisebb" összeged, valószínűleg az igényeid is magasabbak, így a havi 300.000 forint biztosan szükséges számodra, ergo> havi 300.000 huf > legyen mondjuk egy standard 6% az éves kamatod(12x300.000) > 3.600.000 = 6% >

600.000 = 1% > 60.000.000 = 100%, ergo 60 millióból már megélhetsz kamatokból...ekkora összegnél kedvezőbb kamatot is kaphatnál valószínűleg, de helyette több bankban helyezném el az összeget, több pénznemben, fő a biztonság. ..

2013. jún. 29. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!