A kamat (%) minden összeg esetében ugyanannyi?
nem mindegy hogy 50 millióval szorzod be vagy 30.000-el, így a végösszeg teljessen más. De a kamatláb az fix.
A kamatláb nem egyenlő a kapott kamattal, ne keverd a kettőt.
utolsó!
de egy nagy paraszt vagy!
Hadd tudjam már jobban, de kifejtem bővebben: a kamat 1 időegység alatti tőkenövekvény összegszerűen, míg a kamatláb a tőkenövekvény százalékban kifejezve.
Illetve a kérdező se volt eléggé teljes mert milyen kamatozásról beszél? kamatos kamatozásról? egyszerű kamatozásról? folytonosról? de van még kamatos kamatozás éven belül is...
ezekre mind más képletet használunk.
És a kapott kamat természetesen nagyobb, ha magasabb összegről van szó!
vegyél vissza kis öreg! nem értesz te ehhez!
Köszönöm szépen, hogy megosztottad a tankönyvi defíniciókat, ez igazán megmutatja, hogy te mennyire tisztában vagy a dolgokkal :)
"nem mindegy hogy 50 millióval szorzod be vagy 30.000-el, így a végösszeg teljessen más. De a kamatláb az fix."
Se a kamat, se a kamátláb nem egyenlő 50M Ft és 30e Ft között. Ezzel miért nem értesz együtt? Ezért vagyok egy nagy paraszt?
És amúgy tökmindegy, hogy milyen kamatozás, mert se a kamat, se a kamatláb nem lesz egyenlő a két összeg esetén...
Arról beszéltem hogy más összeget kap.
Hihetetlen modorod van és még észre se veszed? te jó ég! valami "legalja" lehetsz mert így nem beszélünk!
És csak hogy tudd, nem tankönyvből írtam ki, mert nincs is ilyen jellegű tankönyvem úgyhogy ezt benézted. De vannak dolgok amik az emberbe megmaradnak és mégsem úgy másolom be. 1848-ra, vagy 1222 vagy 1989is emlékszem és az egész hozzá kapcsolódó történetre mégis több éve hogy tanultam, megragad, ennyi.
Valami magánórákat viszont vehetnél viselkedéstanból...:D
Persze, persze én vagyok a legalja, a nagy paraszt és satöbbi :)
Azzal azért meg ne vagánykodj, hogy emlékszel az általános iskolás történelem anyagra, sok millióan vannak ezzel így Magyarországon, nincsen benne semmi különleges!
Tanácsodat pedig igyekszem megfogadni!
Ne magadból indulj ki, nekem nem a 8 általánosom van meg:D
De belőled nem nézek ki többet, max egy szakmunkást, de azt is csak elégségesre:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!