Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Provident kölcsönt aki vett...

Provident kölcsönt aki vett fel, igaz, hogy 2-3 szorosat kell visszafizetni?

Figyelt kérdés
2009. márc. 17. 10:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

A fentiek nem teljesen korrekten írják le a THM-et, az ugzanis nem (pontosan )azt mutatja meg, hogz hányszorosát kell visszafizetni, hanem egy éves kamatot , azaz évente a felvett összeg hanzad részét kell a tőkén felül visszafizetni. Ha pont egy évre vessyük fel, akkor a két doglog ugyanaz, azaz pl- 10% THM nél 1,10- szeresét fizetem vissza (tőke + 10%), mondjuk 200% THM-nél 3-szorosát. Ha róvid idő alatt kell vissuafiyetni,. akkor simán lehet 400% a THM, akkor is ha csak kétszeresét fizeted vissza. Ez furcsa lehet, de azt fejeyi ki, hogz nagyon nem mindegy, hogy 1 év, 5 év vagy 3 hónap múlva kell kicsngetni ugyanazt az összeget!

Egy rövid példa, hogy miért igz számolják. Géza kölcson vesz 1 milliót, félév múlva 2 millót kell visszaadnia. Béla szintén 1 Milkát vesz kölcsön, decsak egz év mulva kell fizetnie a 2 milliót. Béla THM-je 100%. Viszont Géza éves THM-jét ugz syámolhatjuk ki, hogy ezen a módon ** 1 évre ** milyen kamattal kapna hitelt (tegyük fel, hogz egz év mulva tud csak fizetni, mint Béla, hogz összehasonlíthassuk). Fél év leteltével Géza 2 millióval aratozik, de nem fizet hanem a 2 milliót is kölcsönveszi, így év végén 4 millióval tartozik. Azaz a THM-je 300% (tőke + 3 szorosa a kamat = 4 szer tőke).

Röviden: lehet 400% a kamat akkor is, ha "csak" dupláját fizetjük is, ezesetben nagyon rövid a visszafizetési idő, ami azért nagyon nem mindegy. Nagyon nem éri meg felvenni ilyen hitelt, akárhogyis számoljuk.

2009. márc. 23. 21:34
 12/13 anonim válasza:
100%
Sziasztok!Egyébként a provident még bárosoknak is add hitelt!Akkor mit akartok?Máshol nem kapnának,és ezt kell"megfizetni"
2009. márc. 27. 17:08
 13/13 anonim válasza:
Tényleg uzsora a provident.. én a takarékba vettem föl hitelt 250 ezret 11%os kamatra és 280 ezret fizettem vissza. Nem ûgy mint az elsõ válaszolô aki 80 ezer forintra fizetet 30 ezer kamatot. Azért nem mindegy hogy 80 vagy 250ezer. Soha nem fogok providentezni csak azért mert könnyen adnak hitelt. Nem fogom gazdagītani õket. Eszméletlen amennyire lehûzzák az embert. Anyám 10 éve vette fõl . 100 ezret. közel 220 ezret fizettetek ki vele az több mint 100%os kamat.
2017. febr. 6. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!