Mi a különbség a pénzügyi és az operatív lízing között?
és mit jelent ha a lízing zártvégű és nyílt végű?
Valaki magyarázza el legyen szíves!
APEH-honlap, ÁFA törvény. Részletesen taglalja.
Vagy ha van, kérdezd meg a könyvelődet. Ez ide túl hosszú.
nincs könyvelőm....
Na mármost zárt végü pü.-i lízingnél ha kifizetem az összes lízingdíjat akkor automatikussan az egyém lesz a lízingtárgy??
Mert ugye van nyílt végű is, ahol kifizetem a lízingdíjat/ bérleti díjat + még vegyem is meg külön???
Magyarul mindenféleképp az egyém lesz a lízingtárgy, nem kell X idő után visszaadni ugye?
Amúgy eléggé fura hogy külön vegyem meg miközben már béreltem, nyílt végűnél...
Ha jól tudom van olyan is ahol csak a LEHETŐSÉGE van meg hogy megvegyem, tehát nem kötelező, hanem tényleg egy bérletről van szó ami a végén nem az enyém lesz... ennek mi a neve??? egyáltalán létezik ilyen??
Elhiszem hogy bonyolult elmagyarázni így, de aki tud segítsen legyen szíves, és köszönöm szépen az eddigi válaszokat is...
elnézést...most olvasom hogy az operatív lízingnél van az hogy lehetőség van arra hogy visszaadjam a lízingtárgyat.
pénzügyi lízingnél pedig az enyém is lesz, kivétel a nyíltvégű mert akkor meg kell a bérlet végén venni, ugye?...
olyan szörnyű ez az egész....
Zárt végű pénzügyi lízingnél automatikusan tulajdonodba kerül a lízingtárgy az utolsó lízingtárgy megfizetésével.
Nyilt végünél nem kötelez megvenned, de az utolsó részlet (maradványérték) kifizetésével megveheted, elővételi jogod is van rá.
Operatív lízingnél pedig kifejezetten nem veheti meg a lízingbe vevő a futamidő végén (de ha például a céged lízingelte, akkor te mint magánszemély megveheted)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!