Lehetséges? ! Most hallottam, hogy állítólag a kormány rövid időn belül be fogja fagyasztani a bankbetéteket.
Hallottuk, és szerintem ezért utáljuk sokan ezt az egész banki rendszert.
Ebben a témában se az újságnak, se a rádiónak nem muszáj hinni. Bármelyik hazudhat, aztán csak széttárja a karját, hogy jah kérem, mi csak azt írjuk amit hallunk... vagy amiért fizetnek, hogy írjuk.
Te döntesz. Én a helyedben a nagyobbik felét kivenném, biztos, ami biztos alapon. Ha ezt elég sokan megteszik, kiderülhet a nagy furmányosság, hogy a bankok a betéteik kifizetésének kb. 10%-ára hagynak csak fedezetet. Vagyis a sok kintlevőségük miatt nem tudnák mindenkinek azonnal kifizetni ami jár. Béke
A bank nem tartja az összes berakott betétet a páncélszekrényben, berollnizva. Persze, hogy nem tudna mindenkinek mindent azonnal visszafizetni, hiszen a bankrendszer lényege épp az, hogy a teáltalad berakott pénzt adja ki másnak mint hitelt. A hitelre nagyobb kamatot kér, mint amit neked a betét után kifizet, a különbözet a bank működési költsége és a haszna.
Egy bankot a legbiztosabban úgy lehet bedönteni, hogy MINDENKI azonnal ki akarja venni a pénzét. Postabank-pánik, rémlik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!