Mit tegyek, vagy mit tehetnek ellenem? A helyzet az, hogy vettem fel egy autóhitelt, de nem magamnak, hanem családtagnak, aki viszont nem fizeti! Jelenleg már behajtás alatt van a dolog, ugyanis 4hónap elmaradás van rajta!
És minimálbérből is vonhatnak?
Azt tudom egyébként, hogy a legjobb mi lenne, csak az a baj, hogy akié tulajdonképpen az autó,annak már nem kell, és hallani sem akar arról, hogy fizessen!Nem tudok mit tenni!
Az autó eladhatatlan,pláne most!A részletet én pedig nem tudom fizetni!Tanácstalan vagyok, habár azt tudom hol hibáztam..
Ééés?Visszaadom az autót, és utána mi van?
A tartozás ugyanúgy megmarad,és BAR listára kerülök.Vagy te hogy gondoltad?
Sajnos minimálbérből is vonhatnak, a jövedelem max. 33%-át. A BAR listás elévülési időhöz annyit: amíg visszafizetésre nem kerül a követelés, addíg ún. aktív BAR listán leszel, és a visszafizetést követően 5 évig ún. passzív BAR listán.
Sajnos mindenképpen rajtad fogják behajtani, mivel te vetted fel, függetlenül attól, hogy ki használja az autót.
Próbálj meg a pénzitnézettel valamilyen egyeségre jutni.
Nemhiszem, hogy csak úgy egyszerűen vissza lehetne adni az autót, akkor jelen helyzetben nagyon sokan élnének ezzel a lehetőséggel.
De azért átnézem a szerződést, és köszi a válaszokat!
Élnek is!
Tele van a híradó azokkal, akiknek vissza kellett adni az autójukat.
A másik lehetőség, hogy hivatalosan (adásvételivel) odaadod valakinek - HITEL ÁTVÁLLALÁSSAL. Ez szerintem kicsit nehezebb lesz - meg rizikósabb is - de talán megoldható.
Utolsó hozzászóló:
Sajnos ez egyáltalán nem ilyen egyszerű!Először is hitelátvállalással meg lehetne oldani a dolgot,de hiába próáljuk már jó ideje eladni,senkinek nem kell!Még így hitelátvállalással sem..
A másik,megnéztem a szerződést is.Igen,vissza lehet adni a banknak az autót,de!A bank megpróbálja értékesíteni,persze áron alul.Ezután megnézik mennyi hitel van még az autón,és a két összeg közötti részt bizony vissza kell fizetni a banknak!Igen,sokan visszaadják az autót,de utána még évekig fizetik a különbségből adódó részt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!