Diákhitel! Nagyon fontos! (? )
Kicsit bonyolult lehet a történet. Tavaly felvettem diákhitelt, és elvileg tavaly kellett volna végeznem, de szakot váltottam, ezért ez nem jött össze.
Viszont a hitelről már értesítettek, hogy decemberi kezdéssel el kell kezdenem fizetni és ha még nem aktuális, jelezzek vissza.
Úgy gondoltam, hogy inkább elkezdem még most törleszteni, így suli végeztével, már nem kell annyit visszafizetnem. De sajnos a decemberi kezdést elhalasztottam, és most ma van. TEgnap küldtek sms-t, hogy 17000 Ft elmaradásom van már. Ez mind oké, be is akarom ma fizetni, csak az a gáz, hogy nem is tudom, hogy ez hogyan működik.
Valaki segítene?
Mert én azt hittem, hogy majd minden hónapban küldik a csekket vagy akármit, hogy majd annyit fizessek be. Ennek ellenére semmi nem jött, csak az sms.
Átutalásos megbízáson szeretném befizetni, de nem tudom, hogy mit kell ráírni.
Bónusz: Lehet többet is befizetni? és ha igen, akkor honnan tudom meg, hogy még mennyi van hátra?
köszönöm a segítséget.
Minden infó le van írva, és van telefonszám, ahol ezeket a kérdéseket felteheted.
Utaláskor a szerződésszámod kell, az alapján azonosítanak. De ha lehet egy javaslatom: most ne utalj. Menj be hozzájuk egy iskolalátogatásival, hogy te diák vagy még. Ekkor visszamenőleg törölni fogják a kötelező befizetéseid.
Ez azért jó, mert nincs fizetési kötelezettséged még egy jó darabig.
De attól még fizethetsz, és ha okosan csinálod, akkor előtörlesztésként fizeted be. Ez azért jó, mert ha neadjisten nem lenne pénzed pár hónapig, akkor nem gond, ha addig nem fizeted a diákhitelt. Gyakorlatilag ha most előtörlesztesz, akkor azt a lehetőséget, hogy most diák vagy és nem kell fizetned, te választod meg, hogy mikor használod ki. Ne legyen rá szükség, de bármikor adódhat olyan helyzet, amikor 5 ezer Ft könnyebbség is rengeteget jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!