Mennyire biztonságos Takarékszövetkezetbe tenni pénzt,3 hónapos lekötésre, megéri-e?
Figyelt kérdés
2009. febr. 17. 20:57
1/5 anonim válasza:
meg kell kérdezni: van-e állami garancia a betett összegre?
az országos betétbiztosítási alap nyújt garanciát
www.oba.hu
takarékszövetkezetekre is pénzintézetnek minősülnek
nézd meg az összehasonlító táblákat:
www.privatbankar.hu
én a cib bank 3 hónapra szóló 10,5%-os ajánlatát vettem igénybe
sajnos még 20%-os kamatadó is van
2/5 anonim válasza:
Miért éppen Takarékszövetkezet?
Állami garanciát ad, de az állam meg a csőd szélén...
Érdekelnek a lehetőségeid?
3/5 anonim válasza:
Biztonságos! Három millió alatt mindenképpen.
4/5 anonim válasza:
Ugyanakkora a kockázat, mit bármelyik másik banknál. És ugyanazok a garanciális szabályok is vonatkoznak rá. Viszont nincs számlanyitási díj, nincs kezelési költség, nincs a pénzfelvételnek külön díja betét esetén. A kmatadó pedig minden betétet érint Magyarországon, banktól függetlenül.
5/5 anonim válasza:
Magyarországon ebben a gazdasági helyzetben a takarékszövetkezetekben van szinte a legbiztonságosabb helyen a pénz. Egy takarékszövetkezetben sincs külföldi tulajdon és külföldi érdekeltség.
Én ezt biztos forrásból tudom, hiszen egy takarékszövetkezet kockázat kezelőjeként és piac kutatójaként dolgozom.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!