Mernétek Felvenni hitelt ilyen értékű lakásra?
4-5 év múlva REÁLÉRTÉKEN a szóban forgó lakás a jelenlegi ár TÖREDÉKÉT fogja érni.
A reálértéket nem véletlenül emeltem ki, nominálértéken valószínűleg szinten fognak maradni a lakásárak, magas infláció mellett.
Lakás = befektetés
A befektetőt pedig mindig a relatív árváltozás érdekli, az az árfolyamnyereség forrása.
Konklúzió: ne vegyél most, nem éri meg.
Fektesd másba, pl. árupiaci termékekbe a pénzedet és várjál néhány évet a lakásvásárlással – lehet, hogy nem lakásod, hanem villád lesz a végén:)
Na akkor mégegyszer: mi NEM vennénk fel hitelt, készpénzes árajánlatot tettünk és várjuk, hogy hogyan dönt a tulajdonos. Tudnánk nagyobb összeget is ajánlani a lakásért, de egyszerűen szüleim úgy gondolják a jelenlegi helyzetben nem szabad ennél többet adni érte. Igazuk van.
Viszont: attól FÉLEK, hogy LESZ OLYAN EMBER akinek megér majd annyit az a lakás, hogy felveszi rá a hitelt. Ezért voltam annyira kíváncsi más emberek -jelen esetben az itt kommenteket íróak- hogy gondolkodnak, mernének-e nagy összegű hitelt felvenni.
Lehet, hogy várni kellene a vásárlással, csak egyszerűen én azt látom, hogy apukám is nem csinált mást egész életében csak gyűjtögetett és számolta mennyi hozamot hoz ez meg az a befektetés. Ez szép és jó, de igazából ő úgymond sosem élvezte a saját félretett pénzét és már nem is fogja, hiszen a gyerekének -jelen esetben nekem- szeretne szép jövőt biztosítani. Ha tovább várunk mi a tényleges biztosíték arra, hogy akkor is fogok találni egy olyan lakást mint amilyet most. Tökéletes helyen, környezettel, jó eloszlással, felszereléssel? Vajon többet veszítenék vagy nyernék-e rajta? Szinte lehetetlen felmérni.....
Egyébként nagyon szépen köszönöm, hogy ennyit foglalkoztál, segítettél egy idegennek. :)
És persze mindenkinek köszönöm.
én olyan lakás célú hitelt tudok csinálni, hogy nem éri meg készpénzért venni lakást, hanem beteszed a pénzed akármelyik bankba és lekötöd.
a hitelkamat kisebb mint a betéti kamat,
és még garancia is van rá.
no meg fix, ja és forint alapú.
akit érdekel írjon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!