Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mernétek Felvenni hitelt...

Mernétek Felvenni hitelt ilyen értékű lakásra?

Figyelt kérdés
19M az ingatlan ára, ami Budán található. Tegyük fel, hogy minden szempontnak megfelel, csak épp pénzetek nincs rá elegendő. Arra lennék kíváncsi, hogy aki venne fel hitelt az mennyi önerővel merné bevállalni? Mi mindent mérlegelnétek?
2011. febr. 24. 10:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha ennyire tetszik,a pénzed megvan rá,akkor mire vársz?Most igazán nem drágák az ingatlanok,az előző évekhez képest.Jó,nem ingyen van,de az ilyet nem szabad elengedni.Ne várj,és ne halgass senkire.Esetleg még egy ingatlanost megkérdezhetsz az árakról,arra felé.
2011. febr. 25. 00:43
 12/18 A kérdező kommentje:
Szüleim vennék a lakást, nem én. Majd próbálom meggyőzni őket arról, hogy tegyünk még egy picit hozzá, ha nem fogadják el az ajánlatot.
2011. febr. 25. 06:45
 13/18 anonim ***** válasza:
a sztori nem a "buta" emberrel, hanem privilégiummal, a számlapénz-teremtés privilégiumával indul...
2011. febr. 25. 10:10
 14/18 anonim ***** válasza:

4-5 év múlva REÁLÉRTÉKEN a szóban forgó lakás a jelenlegi ár TÖREDÉKÉT fogja érni.

A reálértéket nem véletlenül emeltem ki, nominálértéken valószínűleg szinten fognak maradni a lakásárak, magas infláció mellett.

Lakás = befektetés

A befektetőt pedig mindig a relatív árváltozás érdekli, az az árfolyamnyereség forrása.

Konklúzió: ne vegyél most, nem éri meg.

Fektesd másba, pl. árupiaci termékekbe a pénzedet és várjál néhány évet a lakásvásárlással – lehet, hogy nem lakásod, hanem villád lesz a végén:)

2011. febr. 25. 10:15
 15/18 anonim ***** válasza:

Hitelfelvétel előtt pedig mindenképpen mélyedj el az alábbi könyvek közül – legalább az elsőben.

[link]

[link]

[link]

2011. febr. 25. 10:20
 16/18 A kérdező kommentje:

Na akkor mégegyszer: mi NEM vennénk fel hitelt, készpénzes árajánlatot tettünk és várjuk, hogy hogyan dönt a tulajdonos. Tudnánk nagyobb összeget is ajánlani a lakásért, de egyszerűen szüleim úgy gondolják a jelenlegi helyzetben nem szabad ennél többet adni érte. Igazuk van.

Viszont: attól FÉLEK, hogy LESZ OLYAN EMBER akinek megér majd annyit az a lakás, hogy felveszi rá a hitelt. Ezért voltam annyira kíváncsi más emberek -jelen esetben az itt kommenteket íróak- hogy gondolkodnak, mernének-e nagy összegű hitelt felvenni.

Lehet, hogy várni kellene a vásárlással, csak egyszerűen én azt látom, hogy apukám is nem csinált mást egész életében csak gyűjtögetett és számolta mennyi hozamot hoz ez meg az a befektetés. Ez szép és jó, de igazából ő úgymond sosem élvezte a saját félretett pénzét és már nem is fogja, hiszen a gyerekének -jelen esetben nekem- szeretne szép jövőt biztosítani. Ha tovább várunk mi a tényleges biztosíték arra, hogy akkor is fogok találni egy olyan lakást mint amilyet most. Tökéletes helyen, környezettel, jó eloszlással, felszereléssel? Vajon többet veszítenék vagy nyernék-e rajta? Szinte lehetetlen felmérni.....

2011. febr. 25. 11:08
 17/18 A kérdező kommentje:

Egyébként nagyon szépen köszönöm, hogy ennyit foglalkoztál, segítettél egy idegennek. :)

És persze mindenkinek köszönöm.

2011. febr. 25. 11:15
 18/18 anonim válasza:

én olyan lakás célú hitelt tudok csinálni, hogy nem éri meg készpénzért venni lakást, hanem beteszed a pénzed akármelyik bankba és lekötöd.

a hitelkamat kisebb mint a betéti kamat,

és még garancia is van rá.

no meg fix, ja és forint alapú.

akit érdekel írjon

2011. febr. 27. 03:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!