Mibe érdemes befektetni?
Figyelt kérdés
mondjuk van 1 milliom,mibe érdemes befektetni ugy hogy 1-3 havonta kitudjam venni a kamatot?2011. febr. 6. 16:31
1/3 anonim 

válasza:

Előre kamatozó betétek közül a negyedéves lejáratúak. Előre felveheted a kamatot. Legtöbb bankban van ilyen, mert most hirtelen valamitől nagyon menő lett.
De vannak még rövid távra javasolt nyílt végű befektetési alapok. Bankokban hozzájuthatsz. Ezek ált. minimális kockázatúak, de kell hozzá értékpapír számlát nyitni meg még van néhány költség.
Diszkont kincstárjegyből van még negyedéves futamidejű, ez lejáratkor fizet kamatot. Bankokban és postán lehet venni.
Tőzsdén adhatsz-vehetsz részvényeket, de ezt pénzügyi alaposabb ismeretek hiányában nehéz átlátni.
2/3 anonim 

válasza:

Én egy likviditás alapot ajánlok, ezek 4-4,5% éves hozamot hoznak és szinte bármikor kivehető a pénz kamatveszteség nélkül. Nekem Ersténél van folyószámlám és értékpapír számlám, mivel diák vagyok, ingyenes mindkettőnél a számlavezetés, az átvezetés is ingyenes a kettő számla között, és 1 pillanat alatt megvan. Múlt hét közepén vettem Erste Likviditás Alapot, ma reggel pillanatokkal 8 óra után(munkaidő kezdete) ki tudtam belőle venni a pénzem, hogy 8-kor már részvényt tudjak belőle venni. Ha készpénzként kellett volna, átvezetném, és már mennék is a bankautomatához. És az ilyen befektetési alapoknál tényleg naponta számolódik a hozam, szóval ha mondjuk fél évre lekötöm(ersténél 3,5% erre az éves kamat, ha nem új forrás!), akkor ha kiveszem 1 hónap után, bukom az addigi kamatot, addig ugyanez likviditás alappal nem okoz semmi veszteséget. Ja, és jutalékmentes megvenni és eladni is.
3/3 anonim 

válasza:

Ez komoly? hogy ingeynes az értékpapír számlavezetés, a nyitás, meg az alapvásárlás és eladás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!