Zárolták a bankszámlámat, de nem értem az egészet, ráadásul szombat van, így intézkedni sem tudok. Hogy is van ez?
98.664 Ft volt rajta, most -179.401 az egyenleg.
Ha jól értelmezem, akkor Apeh tartozás, ami sajnos lehetséges :(
A tranzakcióknál van egy 35.082 Ft-os levonás, aminél a közleményben ez áll: "KE8416310890*INK:3565536 APEH 7316855104 1.RÉSZT. TELJES Ö: 278065,-" Viszont az inkasszó 242.983 Ft-ra szól.
Nem értem, hogy ha levonnak egy részletet, akkor miért zárolják pluszba a számlát is?
Nem is tudok semmiről, mivel nem a bejelentett lakcímemen lakom, nem kapom meg a leveleket.
A másik pedig, amit jó lenne pontosan tudni, hogy jogos-e a 100%-os zárolás, mert erre a számlára csak a Gyed és a 2 gyerek után járó családi pótlék érkezik.
A munkahelyem tb kifizetőhely, onnan kapom a Gyed-et, miért nem ott tiltották le a 33%-át (ha jól tudom, annyit lehet). Vagy ha azt nem lehet, mert az gyermek után járó ellátás, akkor miért lehet teljesen elvenni a számláról?
Nem világos ez az egész :(
Köszi a válaszokat!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Ma egész délelőtt telefonáltam és egy hölgy azt mondta, hogy visszavonja az inkasszót és kérhetek részletfizetést.
Nagyon kedvesek amúgy az Apeh-nál dolgozók, nem is gondoltam, hogy ilyen simán fog menni.
Elvileg a héten fel is oldja a bank a zárolást.
Minden jót mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!