Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Zárolták a bankszámlámat, de...

Zárolták a bankszámlámat, de nem értem az egészet, ráadásul szombat van, így intézkedni sem tudok. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

98.664 Ft volt rajta, most -179.401 az egyenleg.

Ha jól értelmezem, akkor Apeh tartozás, ami sajnos lehetséges :(

A tranzakcióknál van egy 35.082 Ft-os levonás, aminél a közleményben ez áll: "KE8416310890*INK:3565536 APEH 7316855104 1.RÉSZT. TELJES Ö: 278065,-" Viszont az inkasszó 242.983 Ft-ra szól.

Nem értem, hogy ha levonnak egy részletet, akkor miért zárolják pluszba a számlát is?

Nem is tudok semmiről, mivel nem a bejelentett lakcímemen lakom, nem kapom meg a leveleket.

A másik pedig, amit jó lenne pontosan tudni, hogy jogos-e a 100%-os zárolás, mert erre a számlára csak a Gyed és a 2 gyerek után járó családi pótlék érkezik.

A munkahelyem tb kifizetőhely, onnan kapom a Gyed-et, miért nem ott tiltották le a 33%-át (ha jól tudom, annyit lehet). Vagy ha azt nem lehet, mert az gyermek után járó ellátás, akkor miért lehet teljesen elvenni a számláról?

Nem világos ez az egész :(

Köszi a válaszokat!

2011. febr. 5. 08:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A Gyed-ből nem lehet tartozást letiltani. A munkahelyeden ezért nem tiltotta le az APEH.

Viszont azt nem nézik,hogy a számládra milyen jogcímre érkezik a pénz. Ezért amíg a tartozás fennáll, zárolják a számlát.

Kérd a GYED-et és a családi-pótlékot készpénzben,akkor nem vonnak le belőle semmit.

Igaz,akkor marad az APEH-tartozásod,amire nagyon magas kamatot számolnak,és esetleg az ingóságaidat foglalja le a végrehajtó.

2011. febr. 5. 08:34
 2/11 anonim ***** válasza:
79%

Ha 98.664.- volt rajta és most -179.401.- van, akkor az azt jelenti, hogy egészen pontosan 278.065.- a zárolás. (98.664+179.401=278.065)

Nem lehet az adótartozás behajtása érdekében letiltás alá vonni a balesetet szenvedett személy járadékát, táppénzét, a gyermekek nevelését támogató juttatásokat (pl.: gyes, gyed, családi pótlék, nevelési segély stb.), a munkanélküli segélyt és a létfenntartást célzó gondozási, ápolási díjakat, segélyeket sem.

Tehát hétfőn irány az APEH ügyfélszolgálat -javaslom hogy vidd a GYED-ről és a családipótlékról szóló hivatalos papírokat és a bankszámlakivonatodat.

2011. febr. 5. 08:36
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

Van az apeh honlapon (letöltések) fizetési könnyítés iránti kérelem benyújtásához nyomtatvány. Ha azt kitölti a könyvelőd, és megírod a kérelmet, a beadás napjától a végrehajtásra halasztó hatálya van, egészen a határozat megszületéséig.

Egyébként valóban menj be, és beszélj velük, hogy a számládra érkező pénzekből nem lehet levonásokat érvényesíteni.

2011. febr. 5. 08:49
 4/11 anonim ***** válasza:
69%

úgy van ahogy az első hozzászóló írta,

a bank nem vizsgálja milyen jogcímen érkezik utalás a számládra, levonja az apeh tartozást minden érkező jövedelmedből, és addig lesz zárolva a számlád, amíg a teljes tartozás nem lesz rendezve

s.o.s.-ben kérd a gyedet és a családit készpénzben, hogy a jövő hónapban már így kapd, apeh-től meg részletfizetést kérj - hivatkozz a 2 kiskorú gyerekre, nehéz szociális helyzetedre, ilyesmik.

a banknál fölösleges reklamálni, úgyis arra fognak hivatkozni, hogy ők nem vizsgálhatják az utalt jövedelmek jogcímét

2011. febr. 5. 10:58
 5/11 anonim ***** válasza:
37%
Én csak azt nem értem, hogy miért kell megvárni, hogy zároljanak egy számlát. Amikor kiderült, hogy van APEH tartozás, akkor kellett volna egy picit gondolkodni és írni egy részletfizetési kérelmet. Nem utasították volna el.
2011. febr. 5. 11:02
 6/11 anonim ***** válasza:
36%
tán ott kellett volna kezdeni, hogy ha nem, laksz már a bejelentett lakcímeden, akkor a törvény által előírt 3 napon belül cserélteted a lakcímkártyád, akkor most nem lennél ekkora szarban, mivel idejekorán kérhettél volna részletfizetést az apehtól...bár gondolom, ha tudtad, hogy van apeh tartózásod, akkor ez a lakcímes marhaság lett volna a "megoldás", csak sajnos baromira nem az
2011. febr. 5. 11:13
 7/11 anonim ***** válasza:

"KE8416310890*INK:3565536 APEH 7316855104 1.RÉSZT. TELJES Ö: 278065,-"

A RÉSZT. azt jelenti résztlejesítés, nem azt, hogy részletfizetés. Az egész összeget, a teljes tartozást akarták leemelni, de mivel több nem volt a számládon, így ez nem teljesült.

2011. febr. 5. 11:19
 8/11 anonim ***** válasza:

A zárolás nem jogos, mert gyedből meg hasonlókból nem lehet, de ezt most már neked kell bebizonyítanod nekik. Majd visszaadják, ha viszed a papírokat. Ilyen embernek mint te, mindent kézbe, vagy postán kell kérnie, azt nem vehetik el.

Az teljesen jogos, hogy nem tudsz semmiről, mégis úgy veszik, mintha tudnál. A te dolgod, hogy bejelentkezzél oda, ahol laksz, és figyeljed a leveleidet. Ha kétszer szabályszerűen megkíséreltek kézbesíteni egy levelet a hivatalos címedre, és nem vetted át, akkor úgy veszik, mintha átvetted volna, a többi meg a te bajod. Ezt hívják kézbesítési vélelemnek. Nyilván, hogy ne akaszthasd meg az eljárást azzal, hogy nem veszel át, nem írsz alá leveleket.

2011. febr. 5. 11:51
 9/11 anonim válasza:
60%

Általában mindenkinek ezt javaslom, de érdemes megfontolni.

Tartsd a pénzedet az ágyneműtartóban!!!!!!! A bankban nem védi meg az inflációtól, úgyhogy a malacos perselyben is ugyanannyit ér!!!!!!!!! Otthon nem nyúl hozzá senki, de ha mégis, azt felelősségre tudod vonni. Nem tudom miért tartja mindenki bankban a pénzét. Gondoljatok bele, mi volt a pengővel. Senkit nem mentett meg az, hogy a bankban volt. Ugyanúgy nem ért többet mint a wc papír. Adjátok nekem vaze. Én vigyázok rá, és nem fektetem minden marhaságba, és nem vonok le kezelési költséget, és ami a legfontosabb, nem zárolom a számládat.

2011. febr. 6. 21:54
 10/11 anonim ***** válasza:

De igen, utolsó, a bankban levő pénz legalább az inflációtól védett. Mert kb. annyi a kamat, mint az infláció.

Az ágyneműtartóban tartott pénz az viszont folyamatosan veszít az értékéből, mégpedig az infláció mértékének megfelelően.

Igaz, ha attól parázol, hogy becsődöl a bank, és a végén nem kapsz semmit, akkor neked az ágyneműtartó a legjobb megoldás. Persze ha egyszer jön az államcsőd, akkor a sokszázezer forintod az ágyneműtartóban nem fog érni hirtelen egy marék gyufát se, de ez már legyen a te bajod.

2011. febr. 6. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!