Zárolták a bankszámlámat, de nem értem az egészet, ráadásul szombat van, így intézkedni sem tudok. Hogy is van ez?
98.664 Ft volt rajta, most -179.401 az egyenleg.
Ha jól értelmezem, akkor Apeh tartozás, ami sajnos lehetséges :(
A tranzakcióknál van egy 35.082 Ft-os levonás, aminél a közleményben ez áll: "KE8416310890*INK:3565536 APEH 7316855104 1.RÉSZT. TELJES Ö: 278065,-" Viszont az inkasszó 242.983 Ft-ra szól.
Nem értem, hogy ha levonnak egy részletet, akkor miért zárolják pluszba a számlát is?
Nem is tudok semmiről, mivel nem a bejelentett lakcímemen lakom, nem kapom meg a leveleket.
A másik pedig, amit jó lenne pontosan tudni, hogy jogos-e a 100%-os zárolás, mert erre a számlára csak a Gyed és a 2 gyerek után járó családi pótlék érkezik.
A munkahelyem tb kifizetőhely, onnan kapom a Gyed-et, miért nem ott tiltották le a 33%-át (ha jól tudom, annyit lehet). Vagy ha azt nem lehet, mert az gyermek után járó ellátás, akkor miért lehet teljesen elvenni a számláról?
Nem világos ez az egész :(
Köszi a válaszokat!
A Gyed-ből nem lehet tartozást letiltani. A munkahelyeden ezért nem tiltotta le az APEH.
Viszont azt nem nézik,hogy a számládra milyen jogcímre érkezik a pénz. Ezért amíg a tartozás fennáll, zárolják a számlát.
Kérd a GYED-et és a családi-pótlékot készpénzben,akkor nem vonnak le belőle semmit.
Igaz,akkor marad az APEH-tartozásod,amire nagyon magas kamatot számolnak,és esetleg az ingóságaidat foglalja le a végrehajtó.
Ha 98.664.- volt rajta és most -179.401.- van, akkor az azt jelenti, hogy egészen pontosan 278.065.- a zárolás. (98.664+179.401=278.065)
Nem lehet az adótartozás behajtása érdekében letiltás alá vonni a balesetet szenvedett személy járadékát, táppénzét, a gyermekek nevelését támogató juttatásokat (pl.: gyes, gyed, családi pótlék, nevelési segély stb.), a munkanélküli segélyt és a létfenntartást célzó gondozási, ápolási díjakat, segélyeket sem.
Tehát hétfőn irány az APEH ügyfélszolgálat -javaslom hogy vidd a GYED-ről és a családipótlékról szóló hivatalos papírokat és a bankszámlakivonatodat.
Van az apeh honlapon (letöltések) fizetési könnyítés iránti kérelem benyújtásához nyomtatvány. Ha azt kitölti a könyvelőd, és megírod a kérelmet, a beadás napjától a végrehajtásra halasztó hatálya van, egészen a határozat megszületéséig.
Egyébként valóban menj be, és beszélj velük, hogy a számládra érkező pénzekből nem lehet levonásokat érvényesíteni.
úgy van ahogy az első hozzászóló írta,
a bank nem vizsgálja milyen jogcímen érkezik utalás a számládra, levonja az apeh tartozást minden érkező jövedelmedből, és addig lesz zárolva a számlád, amíg a teljes tartozás nem lesz rendezve
s.o.s.-ben kérd a gyedet és a családit készpénzben, hogy a jövő hónapban már így kapd, apeh-től meg részletfizetést kérj - hivatkozz a 2 kiskorú gyerekre, nehéz szociális helyzetedre, ilyesmik.
a banknál fölösleges reklamálni, úgyis arra fognak hivatkozni, hogy ők nem vizsgálhatják az utalt jövedelmek jogcímét
"KE8416310890*INK:3565536 APEH 7316855104 1.RÉSZT. TELJES Ö: 278065,-"
A RÉSZT. azt jelenti résztlejesítés, nem azt, hogy részletfizetés. Az egész összeget, a teljes tartozást akarták leemelni, de mivel több nem volt a számládon, így ez nem teljesült.
A zárolás nem jogos, mert gyedből meg hasonlókból nem lehet, de ezt most már neked kell bebizonyítanod nekik. Majd visszaadják, ha viszed a papírokat. Ilyen embernek mint te, mindent kézbe, vagy postán kell kérnie, azt nem vehetik el.
Az teljesen jogos, hogy nem tudsz semmiről, mégis úgy veszik, mintha tudnál. A te dolgod, hogy bejelentkezzél oda, ahol laksz, és figyeljed a leveleidet. Ha kétszer szabályszerűen megkíséreltek kézbesíteni egy levelet a hivatalos címedre, és nem vetted át, akkor úgy veszik, mintha átvetted volna, a többi meg a te bajod. Ezt hívják kézbesítési vélelemnek. Nyilván, hogy ne akaszthasd meg az eljárást azzal, hogy nem veszel át, nem írsz alá leveleket.
Általában mindenkinek ezt javaslom, de érdemes megfontolni.
Tartsd a pénzedet az ágyneműtartóban!!!!!!! A bankban nem védi meg az inflációtól, úgyhogy a malacos perselyben is ugyanannyit ér!!!!!!!!! Otthon nem nyúl hozzá senki, de ha mégis, azt felelősségre tudod vonni. Nem tudom miért tartja mindenki bankban a pénzét. Gondoljatok bele, mi volt a pengővel. Senkit nem mentett meg az, hogy a bankban volt. Ugyanúgy nem ért többet mint a wc papír. Adjátok nekem vaze. Én vigyázok rá, és nem fektetem minden marhaságba, és nem vonok le kezelési költséget, és ami a legfontosabb, nem zárolom a számládat.
De igen, utolsó, a bankban levő pénz legalább az inflációtól védett. Mert kb. annyi a kamat, mint az infláció.
Az ágyneműtartóban tartott pénz az viszont folyamatosan veszít az értékéből, mégpedig az infláció mértékének megfelelően.
Igaz, ha attól parázol, hogy becsődöl a bank, és a végén nem kapsz semmit, akkor neked az ágyneműtartó a legjobb megoldás. Persze ha egyszer jön az államcsőd, akkor a sokszázezer forintod az ágyneműtartóban nem fog érni hirtelen egy marék gyufát se, de ez már legyen a te bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!