Érdemes átváltani svájci hitelemet forint hitelre?
Nem határozottan nem éri meg forint alapúra. EUR az már talán más de azért mert egy 20-30 évre felvett hitelnél ha 8-10 év múlva itthon is EUR lesz akkor az már nm deviza.
17 évre felvettem 5 milla frank hitelt, 6 és fél éve fizetem igazoltan befizettem 3.4 milliót eddig, és jelen pillanatban a hiteltőkém 5.3 milla. És ez csak a hiteltőke, és azért 6 és fél éve fizetem..... A bankok elmehetnek a pi.csába, ezért van nekik minden évben még a válság évében is milliárdos bevételük.
Ebben a helyzetben nincs egyértelműen helyes válasz.
Ha átváltod forintra, akkor onnantól pontosan tudni fogod, hogy mennyi az annyi, nem lesz árfolyamkockázat, tehát nem fog a hiteled csak úgy magától nőni - de csökkenni sem!
Most a frank relatív árfolyama emelkedett, ugye ez okozta a problémát. A baj csak az, hogy innen nem lehet tudni, hogy emelkedni vagy süllyedni fog - mindegyikre van esély.
Az egyik esetben jó döntés az átváltás, a másikban viszont nem annyira.
Én ha kibírnék még némi emelkedést, akkor szerintem nem váltanék, mert megütne a guta, ha az átváltás után csökkenne a frank árfolyama. Bár tény, hogy átváltani biztonságosabb. Szóval amellett is szólnak érvek.
Én sem tudok dönteni :)
Na igen, de mi van, ha még gyengül a forint vagy erősödik a frank? Mert erre is igyanekkora az esély.
Akkor meg jobban megérte volna átváltani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!