A végrehajtó a bankkártyámon lévő összes pénzt letílthatja?
Figyelt kérdés
2.3millió a tartozásunk. Párommal közös bankkártyám van az ő fizetése az én fizetésem és a családi pótlék megy rá. A végrehajtó ráteheti a kártyára kezét?2011. febr. 1. 19:28
1/8 anonim válasza:
Simán inkasszózhatja a számlátokat. Pláne akkor, ha még több is van rajta, mint a fizutok, hiszen az öregségi nyugdíjhoz mérten (nem tudom pontosan mekkora összeget számolnak per fő) kell havonta 'hagyniuk' nektek pénzt. Mihamarabb vegyétek le róla az összes pénzt, ha még el akarjátok költeni!
2/8 anonim válasza:
Bírósági végzés alapján zárolhatják a számlát. A kártyához semmi köze.
3/8 A kérdező kommentje:
Nincs erre törvény hogy csak egy bizonyos %-át tíltják?
2011. febr. 1. 19:50
4/8 anonim válasza:
De van törvény. Egy tartozás esetén a fizetés 33%-át, több esetén az 50%-át lehet tiltani. De a már bankszámlán levő pénzt lehet zárolni...
5/8 anonim válasza:
De letiltathatja,mert az ennyémmel is megtette.Egyedül a családi pótlékhoz nem nyúlhat hozzá.Azt a számlát felejtsétek el,de gyorsan.De másikra se menjetek,mert azt is kinyomozzák.Valahogy intézzétek el a KÉZPÉNZ FELVÉTELT,a munkahelyen.
6/8 anonim válasza:
Utána pedig a fizetésed 33%-át vonja le! Illetve, ha van ingatlan a neveden arra is ráterhelheti!
7/8 anonim válasza:
Hasonló az én ügyem is. Itt a honlapon, valamelyik végrehajtási kérdéseknél találtam egy válaszolót, aki azt tanácsolja, hogy ilyenkor váltani kell (férjednek)számlát és egy másikat nyitni valamilyen eldugott kisebb takszövnél, azt aligha találja meg a végrehajtó. Számomra ebből az következik, hogy a végrehajtó minden nagyobb bankot, egyenként keres meg és így tudakozódik, hogy ott van e a folyószámlád. (Én eddig azt hittem, hogy létezik a pénzintézeteknek -bankok+takszövek- egy központi adatbázisa, amit a végrehajtó felkeres és onnan tudja meg, hogy melyik banknál bankolunk.)
Aki ezekben jártas kíváncsi lennék a válaszára, hogy tényleg így járnak el a végrehajtók, hogy minden egyes bankot külön-külön megkeresik és csak így tudakozódnak?
8/8 anonim válasza:
Nekünk is kb.ennyi a tartozásunk és tegnap elött ért a meglepetés, hogy nem tudtam kivenni a számláról a családi pótlékot! Hangsúlyozom: a családi pótlékot!!! Úgyhogy ezek szerint megtehetnek bármit!A számla letiltott státuszban van de a pénz( a cs.p) még mindig rajta van!Feltétlenül kérjétek kézbe a fizut,a családit meg postán,most én is ezt fogom tenni.Bár ha be vagytok jelentve a melóhelyen akkor a 33%-át lefogják vonni! Fel a fejjel, szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!