Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A végrehajtó a bankkártyámon...

A végrehajtó a bankkártyámon lévő összes pénzt letílthatja?

Figyelt kérdés
2.3millió a tartozásunk. Párommal közös bankkártyám van az ő fizetése az én fizetésem és a családi pótlék megy rá. A végrehajtó ráteheti a kártyára kezét?
2011. febr. 1. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Simán inkasszózhatja a számlátokat. Pláne akkor, ha még több is van rajta, mint a fizutok, hiszen az öregségi nyugdíjhoz mérten (nem tudom pontosan mekkora összeget számolnak per fő) kell havonta 'hagyniuk' nektek pénzt. Mihamarabb vegyétek le róla az összes pénzt, ha még el akarjátok költeni!
2011. febr. 1. 19:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Bírósági végzés alapján zárolhatják a számlát. A kártyához semmi köze.
2011. febr. 1. 19:41
 3/8 A kérdező kommentje:
Nincs erre törvény hogy csak egy bizonyos %-át tíltják?
2011. febr. 1. 19:50
 4/8 anonim ***** válasza:
De van törvény. Egy tartozás esetén a fizetés 33%-át, több esetén az 50%-át lehet tiltani. De a már bankszámlán levő pénzt lehet zárolni...
2011. febr. 1. 22:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
De letiltathatja,mert az ennyémmel is megtette.Egyedül a családi pótlékhoz nem nyúlhat hozzá.Azt a számlát felejtsétek el,de gyorsan.De másikra se menjetek,mert azt is kinyomozzák.Valahogy intézzétek el a KÉZPÉNZ FELVÉTELT,a munkahelyen.
2011. febr. 1. 23:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Utána pedig a fizetésed 33%-át vonja le! Illetve, ha van ingatlan a neveden arra is ráterhelheti!
2011. febr. 2. 08:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Hasonló az én ügyem is. Itt a honlapon, valamelyik végrehajtási kérdéseknél találtam egy válaszolót, aki azt tanácsolja, hogy ilyenkor váltani kell (férjednek)számlát és egy másikat nyitni valamilyen eldugott kisebb takszövnél, azt aligha találja meg a végrehajtó. Számomra ebből az következik, hogy a végrehajtó minden nagyobb bankot, egyenként keres meg és így tudakozódik, hogy ott van e a folyószámlád. (Én eddig azt hittem, hogy létezik a pénzintézeteknek -bankok+takszövek- egy központi adatbázisa, amit a végrehajtó felkeres és onnan tudja meg, hogy melyik banknál bankolunk.)

Aki ezekben jártas kíváncsi lennék a válaszára, hogy tényleg így járnak el a végrehajtók, hogy minden egyes bankot külön-külön megkeresik és csak így tudakozódnak?

2011. febr. 3. 13:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekünk is kb.ennyi a tartozásunk és tegnap elött ért a meglepetés, hogy nem tudtam kivenni a számláról a családi pótlékot! Hangsúlyozom: a családi pótlékot!!! Úgyhogy ezek szerint megtehetnek bármit!A számla letiltott státuszban van de a pénz( a cs.p) még mindig rajta van!Feltétlenül kérjétek kézbe a fizut,a családit meg postán,most én is ezt fogom tenni.Bár ha be vagytok jelentve a melóhelyen akkor a 33%-át lefogják vonni! Fel a fejjel, szép napot!
2011. febr. 4. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!