Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Visa elektron kártyával,...

Visa elektron kártyával, amire rá van írva h "electronic use only" azzal nem lehet akkor bankautomatán pénzt felvenni? Meg boltba fizetni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 30. 12:45
 1/9 anonim ***** válasza:
okés, mire gondolsz, hogy hol lehet használni, ha ezeken a helyeken nem?
2011. jan. 30. 12:49
 2/9 anonim ***** válasza:
pont, hogy csak ezeken a helyeken lehet használni, online fizetésre meg nem
2011. jan. 30. 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:

azén cib visa kártyámat a cib saját online fizetési felületen elfogadja:)

sőt annó az erste visa kártyámat is elfogadta a legtöbb online felület.

2011. jan. 30. 13:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Korábbiaknak.. Van VISA és VISA ELEKTRON.

A VISA ELEKTRONNAL bárhol fizethetsz, vehetsz fel pénzt automatából, mert az "lehúzza" a kártyát.

Nem fizethetsz internetes vásárlásnál, mert abban nincs semmi leolvasás "elektronika".

2011. jan. 30. 13:23
 5/9 anonim ***** válasza:

oké, akkor, hogy tutira értsed mit mondok:)

mindegyik visa kártyám visa electron volt és így is tudtam fizetni vele online. (rá volt írva, hogy csak elektornikus fizetés, látom, mert megtartottam minden volt kártyát)

A mostani visa-m is electron és tudok vele fizetni, igaz csak 1x próbáltam (tegnap) cibes online felületen.

A korábbi erste-s kártyámmal viszont elég sokfele fizettem online, kezdve a k&h -s netpincértől annó a baratikor.hu -s sms vásárláson át a ppo-s otp telefonfeltöltésen keresztül. Tehát nem jelenti, hogy nem tudsz vele online fizetni.

2011. jan. 30. 13:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Az electronic use only azt jeleni, hogy a kártya csak olyan környezetben használható, ahol a bankkártya terhelése azonnal megtörténik. Régebben az ún. CNP (card-not-present) tranzakciók nem voltak használhatók ezeknél a kártyáknál, de már már "lazult" ez a szigorítás, sok online felületen elfogadják a elektronikus kártyákat is, ha biztosítható az azonnali tranzaktálás.
2011. jan. 30. 13:39
 7/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a segítő kommenteket, de még mindig nem tiszta h akkor vehetek fel vele pénzt bankautomatánál? :D

aki meg azt mondja h online nem vásárolhatok vele azt felvilágosítom h pont azért kértem ilyen kártyát h tudjak vele vásárolni neten. vonatjegyet már sikerült, szal lehet vele, még mielőtt valaki elvből rácáfolna. :D

és csak azért kérdezem mert a másik kártyámat otthon hagytam.

2011. jan. 30. 16:50
 8/9 anonim ***** válasza:

az "internet/online use only" kártyákon kívül mindegyikkel tudsz felvenni ATM-ből pénzt.

amúgy internetes vásárlásra érdemes spéci kártyát kérni. CIB-nél pl erre van külön alszámla, ha ellopják, mondjuk egy kémprogram vagy akármi, akkor nem fér hozzá a főszámlámhoz.

2011. jan. 30. 16:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Annyit hozzáteszek a korábbiakhoz, hogy nem igaz, hogy egyáltalán nem lehet internetes vásárlásnál Visa Elektronnal fizetni. Pl. data.hu-n prémium letöltésért lehet fizetni ilyennel(én már fizettem is egyszer), valamint pl. edigital.hu-n lehet vele vásárolni. Legtöbb helyen valóban nem lehet amúgy. Meg dombornyomott kártyával régen lehetett nem elektronikus módon is fizetni, úgy hogy lemásolták a számát a boltban, a bankban meg elintézték a tranzakciót.
2011. jan. 30. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!