Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Diákhitelt már felvettektől...

Diákhitelt már felvettektől lenne egy kérdésem!?

Figyelt kérdés
Ha felveszek diákhitelt, a diákhitel központ küld postai leveleket, illetve ha igen milyen időközönként és mit tartalmaz? Igazából azért kérdezem, hogy vehetek-e fel diákhitelt anélkül, hogy a szülők esetleg megtudnák. Nincs semmi rossz a kapcsolatunkban, meg becsapni se akarom őket, csak érdekelne, hogy ezt lehet-e, anélkül, hogy megtudják.
2011. jan. 29. 13:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Vehetsz fel diákhitelt szülői engedély nélkül is!
2011. jan. 29. 14:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Minden év elején küldenek egyenlegértesítőt.Ha nem muszáj ne vedd fel,nem a szüleiddel szúrsz ki,hanem saját magaddal.2003-ban vettem fel az első részletet.Összesen 500 000ft-ot 5 fél év alatt,2006-januárban kezdtem el törleszteni,most 498 000 az egyenlegem.Eddig kb 300 000fizettem vissza.Kell ez Neked?
2011. jan. 29. 14:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én anno úgy intéztem (bonyolult, hogy miért, de nem is érdekes). Megbeszéltem egy évfolyamtársammal, akinek saját lakása volt, hogy az ő címét adom meg a diákhitel igénylésnél levelezési címnek. Arra már nem emlékszem, akkor milyen időközönként küldtek levelet (ez 9 éve volt, már 5. éve törlesztek), most már csak évente egy levelet küldenek, amiben összefoglalják, mennyi a tartozásom (ahhoz képest, hogy mennyi ideje törlesztek, horribilis, mert sokkal több, mint amennyit összesen felvettem, pedig akkor még 21ezer volt a max. felvehető összeg havonta, ill. 105e félévente). Szívem szerint óvnálak a felvételétől, de tudom, hogy néha az embernek nincsen más választása.

Illetve néha küldenek levelet akkor is, ha valami miatt tartozásom, elmaradásom van (mondjuk megemelkedik a törlesztőrészlet, amiről elfelejtenek értesíteni, és naivan a korábbi részleteket küldöm továbbra is hónapról hónapra, szépen betartva a határidőket).

Most, hogy már törlesztek, tudnak róla a szüleim, nem is emlékszem, hogy derült ki, de nem volt semmi baj belőle. Persze soha nem vártam, hogy segítsenek a visszafizetésben.

Mégis azt mondom, ha csak egy mód van rá, és tényleg jó a kapcsolatotok, ne titkolózz. Talán nekem sem kellett volna, de fiatal voltam, és bohó :)

2011. jan. 29. 14:08
 4/8 A kérdező kommentje:
igen, azzal én is tisztában vagyok, hogy ez az én, egyedüli és saját felelősségű döntésem körébe tartozik és nem kell hozzá szülői engedély, sőt mivel pénzügyes hallgató vagyok ezért a konstrukcióval, és a hitellel is maximálisan képben vagyok, egyedül arra vonatkozna a kérdés, hogy bombáznak-e havonta postai levéllel pl. hogy mennyi a jelenlegi tőke, kamat stb. és esetleg feltűnhet-e a szűlöknek ebben az esetben, hogy túl sok levél jön a diákhitelközponttól. :D
2011. jan. 29. 14:10
 5/8 A kérdező kommentje:
ezt az első válaszolónak írtam, de addig megkaptam a válaszokat míg fogalmaztam, nagyon szépen köszönöm!!! :)
2011. jan. 29. 14:10
 6/8 A kérdező kommentje:
meg igazából, ez egy rövid távú és jövedelmező befektetéshez lenne nekem, és valószínűleg teljes egészében vissza is tudom majd fizetni kamatokkal együtt egy éven belül , tehát nem is jönne el az az időszak, hogy havi törlesztések, diplomaszerzés után, csak ebbe igazából a szülőket nem nagyon szeretném beavatni. :)
2011. jan. 29. 14:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan vágj bele, ha a szüleid nem olvassák a leveleid. Nekem évente jön legalább 1-2 levelem az Educatiotól, meg az egyetemtől, és körülbelül egy évben egy jön a diákhiteltől. Eddig hármat kaptam - egynél én ürítettem a postaládát, de a többit ők. Kérdezték is, hogy mi ez, mondtam biztos tájékoztató. Teljesen hihető, hogy egy évben egy egyetemista kap egy tájékoztatót a diákhitelről, elvégre ügyfeleket kell szerezniük :)

Szóval szerintem ne aggódj, ha egy éven belül visszafizeted, az is lehet, hogy egyetlen levelet sem kapsz :)

2011. jan. 29. 15:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak köszönöm szépen!! :) Amúgy pont erre gondoltam én is, hogy ha nem tömködnek levéllel, hanem kapok mondjuk 1-2 levelet és mondjuk nem én ürítem a ládát, akkor is az teljesen hiteles, hogy tájékoztató levélről van csak szó. :) Felbontani meg nem szokták a leveleimet. remélem így marad. :D
2011. jan. 29. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!